Popüler yabancı dil öğrenme uygulaması Duolingo, yeni getirdiği seçenek olan ‘Duolingo Max ‘ abonelik planında GPT-4 özelliklerini kullanmaya başladı.

Duolingo, kullanıcılarına ders verme özelliğini güçlendirmek amacıyla yapay zekayı kullanarak yeni bir abonelik planı sundu. Şirket resmi Twitter hesabında popüler ChatGPT hizmetinin arkasındaki yapay zeka teknolojisinin en son güncellemesi olan GPT-4 ‘ü kullanmak için OpenAl ile iş birliği içerisinde olduğunu duyurdu.

Duolingo, Mobil İngilizce Testler Düzenleyecek

Duolingo yeni yapay zekası ile kullanıcı karşısına çıkıyor

Kullanıcılara sunulan yeni bir sürüm olan ‘Duolingo Max’ premium abonelik planı, Super Duolingo aboneliğindeki her şeye erişim sağlamasıyla birlikte iki yeni özellik sunuyor; Explain My Answer (Yanıtımı Açıkla) ve Roleplay

Yanıtımı Açıkla özelliği  “cevaplarının neden doğru veya yanlış olduğuna dair basit bir açıklama almak için Duo ile bir sohbete girmelerini ve örnekler veya daha fazla açıklama istemelerini” sağlayarak ders esnasında kullanıcılarına daha fazla fikir vermeyi hedefliyor. Roleplay özelliği ise rehberli senaryolarda bir yapay zeka karakteri ile sohbet etme fırsatı sunan etkileşimli bir konuşma sağlıyor.

Duolingo, platformdaki her diyalogun farklı olduğunu ve kullanıcıların yanıtları doğrultusunda geri bildirim ve tavsiye aldıklarını söylüyorlar. Şirket, insanların Roleplay ve Yanıtımı Açıkla’da oluşturulan cevaplar üzerinden gözlem sağladıklarını ve Roleplay için varsayımsal senaryolar yazdıklarını söylüyorlar. Duolingo bu süreçte kullanıcılarını yeni özellikleri kullanırken karşılaştıkları hataları bildirmeye teşvik ediyor.

Aylık ücreti 30 dolar olarak belirlenen Duolingo Max, ABD’de İspanyolca veya Fransızca dersleri alan İngilizce konuşan öğrenciler tarafından iOS üzerinden kullanılabiliyor. Duolingo, gelecekte yeni özelliklerini daha fazla platform ve dil kursunda sunmayı hedefliyor.

KTO Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü okudu

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir