Spor oyunları arasında yapılan yeni bir araştırma ile birlikte dünyanın en popüler spor oyunu belli oldu.

Spor oyunları arasında ciddi bir rekabet bulunuyor. Futbola düşkün olanlar daha çok futbol oyunlarını tercih ediyor. Ancak hemen hemen dünya genelinde oynanan tüm sporlar için özel bir oyun bulmak mümkün. Yapılan yeni bir araştırma ile birlikte dünyanın en popüler spor oyununun hangisi olduğu ortaya çıkarıldı. Araştırmalara FIFA 22 damga vurdu.

Dünyanın en popüler spor oyunu FIFA 22 oldu

Yapılan araştırmada FIFA 22 dünyanın en iyi ve en popüler spor oyunu olarak sektöre damga vurdu. Yeni futbol oyunu versiyonunda 200’den fazla ülkede giriş yapmayı başaran Electronic Arts böylece milyonlarca oyuncu tarafından tercih ediliyor. Açıklamalara göre günde 89 milyon maçın yapıldığı oyunda, bugüne kadarki süreç içerisinde ise 2 milyarı aşkın maç gerçekleştirildi.

İstatistiklere göre oyunda atılan toplam gol sayısı ise 5 milyara aşmış durumda. En çok seçilen takım ise 46 trilyon dakika ile Paris Saint-Germain. Özellikle kadrosu ile dikkat çeken ve sevilen isimlere sahip olan Paris Saint-Germain böylece oyuncular tarafından en çok tercih edilen ve oynanan takımlardan birisi olarak oyuna damga vurdu.

Modlarda Pro Clubs önde

FIFA 22 farklı oyun modlarına sahip bir oyun. Farklı oyun modlarına yönelik yapılan araştırmada ise Volta Football olarak adlandırılan modda 21 milyon maç yapıldı. Pro Clubs isimli modda ise 58 milyon maç düzenlendi. Bu bakımdan oyuncular futbol oyununda daha çok Pro Clubs isimli modu beğendi. Kariyer modunda yapılan maçlarda ise 3.1 milyon yeni takım oluşturuldu.

1 Ekim 2021 tarihinde piyasaya sunulan ve bilgisayarların yanı sıra konsol gibi oyun platformlarında da desteklenen FIFA, sadece 22 günlük süre içerisinde dahi büyük bir popülerliğe ulaşmayı başardı. Ancak oyun için yakalanan bu popülerlik, 2022 yılında değişebilir. Zira Electronic Arts ile FIFA arasında yapılan anlaşmanın sona ermesi ile birlikte yeni bir anlaşmanın imzalanması beklenmiyor. Taraflar anlaşmak için bir araya gelse de FIFA için istenen ücretlerin yüksek olması, Electronic Arts’ın farklı isim ile yoluna devam etmesine neden olacak. Önümüzdeki günlerde yapılacak resmi açıklamalar ile birlikte oyunun yeni ismi duyurulacak. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir