Bir internet alan adına (domain) sahip olmak genel olarak yıllık 10-20 dolar arasında bir maliyete sahiptir. Ama bazen öyle alan adları ile karşılaşıyoruz ki bu miktar domain denizinin içinde birkaç damladan farklı değil. Büyük web hosting şirketi Hostinger, tarihin en pahalı 7 domain adına baktığı bir araştırma yayınladı ve görüldüğü üzere en pahalısı, 2019 yılında 30 milyon dolara mal oldu. 

Dünya üzerinde en pahalı alan adı: Voice.com

Voice.com, MicroStrategy analitik ve yazılım kuruluşundan bir teknolojist olan sanatçı ve küratör ekibi tarafından satın alınmıştı. Ancak Hostinger’in verilerine bakılacak olursa, aylık 88.8 bin trafiğe sahip alan adı, satın alan ekip için pek karlı olmamış gibi gözüküyor. 

Dünya’nın en pahalı yedi internet sitesinin toplam maliyeti 109 milyon dolar civarında ve aralarında 360.com, NFTs.com, Sex.com, Fund.com, Hotels.com ve Tesla.com yer alıyor. 

360.com alan adı, Çinli şirket 360 Security Technology’ye aitti ancak 2015 yılında Vodafone tarafından 17 milyon dolara satın alındı. SimilarWeb verileri, bu sitenin aylık 23,9 milyon ziyaretçi ile Çin’de 154’üncü en büyük internet sitesi olduğunu ve en pahalı alan adına oranla daha çok trafiğe sahip olduğunu gösteriyor. 

Sex.com ise 2010 yılının Kasım ayında bir açık arttırmanın ardından Escom’tan clover Holdings’e satıldı ve her ay 64 milyon ziyaretçi ile diğer beş en pahalı sitenin toplamından daha fazla trafik görüyor. 

Tesla.com ise, CEO Elon Musk’ın daha önce bahsettiğine göre, Silikon Vadisi mühendisi Stuart Grossman’den yaklaşık 11 milyon dolara almak için on yıl boyunca uğraştığı bir siteydi. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir