Bitcoin, 2008 yılında bilinmeyen bir kişi veya Satoshi Nakamoto adlı grup tarafından icat edilen bir kripto para birimidir. 2009 yılında açık kaynak yazılım olarak piyasaya sürüldüğünde kullanılabilir hale gelmiştir.

Bir merkez bankasına veya tek bir saklamacıya bağlı olmamasıyla da bilinen Bitcoin, kullanıcıdan kullanıcıya Bitcoin ağı üzerinden buna gerek kalmadan aktarılabilen merkezi olmayan bir dijital para birimidir. Düğümler, işlemleri doğrulamak ve bunları halka açık blok zincirine kaydetmek için kriptografi kullanmaktadır. El Salvador, 8 Haziran 2021’de Senato tarafından kabul edilen yasayla Bitcoin’i resmi para birimi ilan etmiştir.

Bugün, Bitcoin tüccarlara yeni sürprizler getirmiştir. Kripto para birimi bugün 28.269 dolara yükselerek liderliğini göstermiştir. Birçok analist ve tüccarın beklediği kritik 28.000$ seviyesine yükselmiştir. Aşağıdaki haftalık grafik geçen haftaki ralliyi daha net gösteriyor. 3 haftalık inişten sonra büyük bir yeşil mum oluştu. Haftalık mum çubukları %26 artış gösteriyor. Ayrıca, Haziran 2022’deki çöküşten bu yana en büyük haftalık artışını kaydediyor.

BTC fiyatı için sırada ne var?

Bitcoin’in fiyatı 11 Mart’tan bu yana istikrarlı bir şekilde artmaktadır. Birçok analist, hedef aralığın 28.000 ila 30.000 dolar arasında olduğunu söylemiştir. Burada 30.000 dolara kadar bazı dalgalanmalar beklenmektedir. Ancak kısa vadede bir tür ralli molası beklenmektedir. Bu ortamda önemli olan 28.000 doların kısa vadede oynadığı roldür. Bitcoin fiyatı 28.000 dolardan satış baskısı görmeye başlarsa, destek seviyelerini düzeltebilmektedir. Ancak 28.000 doların üzerinde günlük ve haftalık kapanışla Bitcoin’in haftalık rallisi devam edebilmektedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir