Statista tarafından yayınlanan son rapor ile birlikte dünyada 3 milyardan daha fazla oyun oynayan kişi olduğu belirtildi. Güncel rakam 3.24 milyar olarak açıklandı.

Oyun sektörünün özellikle pandemi ile birlikte büyük bir gelişim içerisine girmesi, oyuncuların sayısının artmasını sağladı. Bu konu ile ilgili Statista tarafından yapılan yeni bir araştırmada ise oyun sektörünün büyüklüğüne ışık tutuldu. Açıklamalara göre oyun oynayanların sayısı mevcut tarihi itibariyle 3.24 milyar. Konu ile ilgili detaylı istatistikleri paylaşan şirket, özellikle Asya’daki oyuncuların son yıllarda artış gösterdiğini söyledi.

Asya oyun sektörünün merkezi oldu

Yaşanan artış ile birlikte 1.48 milyar kişi video oyunlarını oynamayı tercih ederken yaşanan yükseliş Asya’ya dünyanın en büyük oyun pazarlarından birisi haline getirdi. Asya’yı takip eden bir diğer kıta ise Avrupa oldu. Rapora göre Avrupa’daki oyuncu sayısı 715 milyon.

2020 ve 2021 yıllarında büyük bir yükseliş yaşayan sektörde şimdi trend çok daha artmış durumda. Bu bakımdan önümüzdeki yıllarda yayınlanacak yeni raporlarda, rakamların çok daha yüksek olması bekleniyor.

Bilgisayarlar bazındaki oyun durumu ne?

Bilgisayar bazında yapılan oyun araştırmalarda ise sektördeki piyasa değerinin 2023 yılına kadar 70 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu bakımdan sektörde ciddi bir trend bulunduğu gibi 2023 yılına doğru da beklenen gerçekleşirse, sektör devasa bir hale gelmiş olacak. Bilgisayar sahipleri için yapılan araştırmada ise bilgisayarı bulunan kişilerin %48’inin sadece oyun oynamak için bilgisayar satın aldığı ve bilgisayarlarını kullandığı ortaya çıkarıldı. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir