Son zamanlar içerisinde popülerliği artan Metaverse’de bir ilk olarak gerçek ödeme yöntemleri ile ticaret eğitimleri yapılıyor. 

Dünyada kullanımı farklı şekillerde artmaya devam eden Metaverse dünyası, her geçen gün farklı konularla gündemde yerini alıyor. Son olarak elde edilen bilgiler ise Metaverse evreninde bir ilk daha yaşandı. Gerçek ödeme yöntemleri kullanılarak ticaret yapılan sanal dünyada, bir de eğitim verildi. Gelecek yıllar içerisinde insanların sanal dünyaya geçerek bu evrende yaşamaları üzerine planlar kuruluyor. 

Metaverse dünyasında bir ilk yaşandı

Teknoloji dünyasının gelişmesi ile beraber hayatımızda yerini alan ve milyonlarca firmadan yatırım alan Metaverse projesi, dünyada bir ilk olarak anıldı. 196 ülke içerisinde hizmet veren Alman şirketi DePauli AG, kısa bir süre önce İzmir Ege serbest bölgesi olan ESBAŞ’da DePauli Systems’i kurmuştu. Uzun yıllar içerisinde e-ticaret platformlarında hizmet vermeye başlayan Alman şirket, QS-PAY Payment projesini Metaverse ile birlik oldu. Kemal Akça ve Renata DePauli’nin hazırlamış olduğu bu proje, Metaverse’e entegre edilmesi ile beraber dünyada bir ilki yaşatmış oldu. 

9 6

QS-MetaWorlds; “iş toplantılarını 3 boyutlu karakterler ile sesli yapabilme, sanal dünyada dolaşabilme, gerçek dünyada hizmete sunulabilen 2 boyutlu ürünleri dijital ortamda inceleyebilme, deneyebilme ve satın alabilme, özel veya ticari amaçlı eğitimleri sesli ve 3 boyutlu karakterler ile sunabilme” imkanı veriyor. 

Sony, efsane Walkman’i geri getiriyor

Bir diğer açıdan ise kullanıcılar bu işlemlerin tamamını Metaverse evreninden çıkmadan ve gerçek bir ödeme yöntemi tercih ederek yapabiliyor. Uygulamanın en önemli özellikleri arasında, sanal dünya içerisinde kişisel güvenliği ön plana çıkaran Özel Sanal Kasa (Private Dijital Safe) ile kullanıcıların her türlü doküman ve bilginin sanal ortam üzerinde yer almasını sunma imkanı oluyor. Kullanıcılar bu verileri sadece istekleri kişi ve kurumlar ile paylaşabilirler. 

‘Hayale İnanıyoruz’

DePauli Systems’in Türkiye Kurucu Ortağı olan Kemal Akça, Metaverse’de bir ilk olarak görülen bu durum hakkında şunları söyledi; “Bizler, takım arkadaşlarım ile bir hayale inanıyoruz. Gerçekleştirmiş olduğumuz uygulamanın bizim yarını şekillendiren insanlar arasında olmamızı sağlayacağını düşünüyoruz. QS-PAY Payment ürünümüz Metaverse dünyasına hem güvenli ticareti getiriyor hem de ticaret için sınırları kaldırıyor. Sanal dünya ile gerçek dünyayı birbirine sıkı sıkıya, güvenli bir şekilde bağlıyor”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir