İnternet devi Google şirketi, yeni mobil işletim sistemi Android 15 için macera devam etmekte. Dün gece saatlerinde ‘DP2’ adı verilen sürümü  geldi. 

Google markası, Android 15 işletim sistemi için geçtiğimiz aylarda ilk geliştirici sürümünü indirmeye açmıştı ve uzun süredir testler yapmaktaydı. Dün gece ise ikinci geliştirici sürümü gelmiş oldu. 

Sadece Google’ın (Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 6a, Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 7a, Pixel Tablet, Pixel Fold, Pixel 8 ve Pixel 8 Pro) cihazlarına yüklenebilen sürümün, genel olarak devrim yapacak seviyede devasa yenilikler getirmemesi dikkat çekiyor.

İnternet devi Google şirketi, yeni mobil işletim sistemi Android 15 için macera devam etmekte. Dün gece saatlerinde ‘DP2’ adı verilen sürümü  geldi. 

Yaklaşık olarak sekiz ay boyunca beta olarak testleri yapılacak ve yaz sonunda genel dağıtıma çıkarılacak işletim sistemini, DP2 sürümüyle uydu bağlantı veya uydu üzerinden mesajlaşma altyapısını direkt olarak temelden destekler biçimde. Şu an için bazı üreticilerin kendi sistemleriyle verdiği bu destek, direkt olarak telefonların çekmediği alanlar için acil durumlarda iletişim kurulmasına odaklanmakta. 

Android 15’te Kısmi Ekran Paylaşımı Olacak

Bu altyapıyla uygulamaların uydu bağlantısı kurulduğunu anlayabileceği söyleniyor, süreçte elbette RCS ve SMS desteği de bulunmakta. Bir güvenlik katmanını daha getiren DP2 sürümü, uygulamaların kullanıcının ekran kaydı yaptığını algılamasına izin vermesi ve buna uygun koruma yöntemlerinin önünü açmakta. 

Bu yeni sürümde farklı içerikler arasında geçiş yaparken oluşan ses yüksekliği tutarsızlıklarını önlemeye yardımcı olmak için yeni bir ses yüksekliği standardı da bulunmakta. Bunlara ek olarak ‘Rahatsız Etme’ modunu daha özelleştirilebilir hale getiren marka, PDF altyapısını da geliştiriyor. Bu bağlamada PDF görüntüleme motorunun artık direkt olarak Google Play mağazası üzerinden güncellenmesinin önünü aralıyor ve PDF’ler üzerinde arama, seçme ile düzenleme desteği geliştirilmekte. 

İnternet devi Google şirketi, yeni mobil işletim sistemi Android 15 için macera devam etmekte. Dün gece saatlerinde ‘DP2’ adı verilen sürümü  geldi. 

Android 15’te bir ‘kısmi ekran paylaşımı’ özelliği bulunuyor. Bu özelliği sayesinde tüm ekran yerine sadece seçilen uygulamanın ekranı veya penceresi kayıt altına alınabilir durumda. Ayrıca canlı olarak paylaşılma imkanı veriyor. Bu, bir ekran paylaşımı sırasında sık sık sorun olan mesaj bildirimleri ekrana çıkmamış oluyor. 

Bir uygulamadan bir anda çok sayıda bildirim gelirse, bildirim sesini kademeli olarak kısabilen yeni sürümün, gizlilik ve güvenliği artıran kilit özellikler taşıması dikkat çekiyor.  Geliştiricilerin oyunlarını veya uygulamalarını daha verimli çalıştırılmasına imkan tanıyan altyapılar getirmekte. Kamera uygulamalarına daha fazla kontrol izni veren sürüm, beta süreci boyunca devamlı yeni özellikler kazanacak ve geliştirilmesi planlanıyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir