Eski ABD başkanı Donald Trump  Truth Social’dan ayrılmak istiyor. Trump başkan adaylığı öncesinde Twitter ve Facebook sosyal medya platformlarına geri dönmek istiyor.

donald trump kendi kurdugu truth socialdan ayrilmak istiyor 1

2024’te tekrar başkanlık yarışına katılmak isteyen eski ABD Başkanı Trump sosyal medyada bir patlama daha yaratarak halkın ve medyanın ilgisini üzerine çekmek istiyor. Geçtiğimiz günlerde Facebook’tan hesabını geri almak istediğini söylemişti ve bunun için dilekçe vermişti . Trump’ın her türlü sosyal medya gönderisini ilk olarak Truth’a göndermesini zorunlu kılan Truth Social ile de bir “sosyal medya münhasırlığı” anlaşması bulunuyor.

Sıfırdan başlamasına yardım ettiği platform olan Truth Social’dan vazgeçmeyi ve bir kez daha Twitter ve Facebook platformunda yer almak istiyor gibi görünüyor.

Donald Trump neden Truth Social’dan ayrılmak istiyor?

Rolling Stone tarafından yayınlanan haberde  “ Bir kaynak, Donald Trump’ın Truth Social anlaşmasına atıfta bulunarak “buna gerek kalmayacak” dediğini söyledi. Diğer bir kaynak, Trump’ın “taahhütlerde bulunmak istemediğini” söyledi.” 

Bu haber Trump’ın kampanya ekibinin  bir hafta   sonra Facebook ana şirketi Meta’ya hesabının blokesini kaldırması için dilekçe verdiğini bildirilmesinden sonra geliyor.  Twitter alan Elon Musk,  henüz aktif olarak tekrar kullanmasa da Trump’ın hesabındaki yasağı zaten kaldırmıştı.

Truth Social ile Haziran ayında sona ermesi beklenen münhasırlık süresini Trump’ın yeniden uzatma ihtimali yok gibi görünüyor.Rolling Stone, Eski ABD başkanı Donald Trump önceden haber vermediği sürece anlaşma her altı ayda bir yenileniyor. Bu da, günün veya gecenin her saatinde tweet atmasıyla tanınan bir adam için ekstra iş anlamına geliyor olabilir.” açıklamasında bulundu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir