Bugün içerisinde Türk Lirası’ndaki önemli değer kaybı çeşitli üzücü durumları da beraberinde getirdi. Şu an için herhangi bir zam yapmayan Apple’ın pek çok modeli Türkiye’de yurt dışından çok daha ucuz bir hale geldi. Öyle ki tüm MacBook’lar ABD’ye göre daha ucuza satışa  sunuluyor.

Türk Lirası’nın bugün içerisinde yüzde 10’u geçen değer kaybının ardından teknolojik ürünlerde zam yapılma ihtimali de oldukça arttı. Dolar kurundaki artış yaşanmasından dolayı Türkiye’deki MacBook modelleri ABD’deki Apple Store fiyatlarından bile daha ucuz bir hale geldi. Bu durum içerisinde, Apple’ın yeni zammının yakın zaman içerisinde yapılacağını gösteriyor. 

MacBook Air fiyat etiketi 2 bin TL daha düşük

Türkiye’deki Apple Store fiyatları ile ABD’deki Apple Store fiyatları karşılaştırıldığında önemli farklılıklar olduğu görülüyor. Dolar kuru fiyatları gün içerisinde sık sık değişiyor ancak küsuratsız belirtmek gerekirse dolar kurunu 13 olarak belirtmek mümkündür. 

8 18

Apple Store’daki en ucuz MacBook modeli olan MacBook Air’in baz seçeneği 999 dolar fiyat etiketine sahiptir. Türkiye’de ise 10,999 TL. Macbook Air’i Amerika’da satın almak isteseydiniz 999 X 13=12.987 TL ödeme yapmanız gerekiyor. Türkiye’den MacBook Air satın alanlar yaklaşık 2.000 TL daha uygun fiyatla alıyorlar.

MacBook Pro 2 bin 500 TL daha uygun

M1 Pro işlemcili Yeni MacBook Pro modeli ABD’de 1.999 dolara, Türkiye’de 23.499 TL’ye satışa sunuluyor. Cihazı Türkiye’den satın almak isteyen kişiler yaklaşık olarak 2.500 TL daha ucuza alıyor. M1 Maş işlemcili MacBook Pro ise ABD’de 3.499 dolar, Türkiye’de 39.999 TL fiyat etiketine sahiptir. Türkiye’de bu fiyat yaklaşık olarak 5.500 TL daha ucuzdur. Türkiye’deki fiyatların daha ucuz olması pek de alışık olunan bir durum değildir. Ancak şöyle ki önceden yurt dışına giden kişiler oradan Apple ürünlerini Türkiye’ye getirirdi. Şimdi Türkiye’ye gelen yabancılar Apple ürünü alıp ülkelerine geri dönebilirler. Elbette ki bu durum pek de uzun sürmeyecektir. Apple, yakın zamanda Türkiye’de satışa sunulan ürünlerine zam yapacaktır. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bunlarla kısıtlıdır. Yakın zamanda yeni bilgiler elde edilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir