Meme coin lider Dogecoin (DOGE), dün yaşadığı düşüşün ardından yükselişe geçti ve grafiklere yeşil hakim oldu. 

Dogecoin’in en büyük destekçilerinden Tesla CEO’su Elon Musk, DOGE’yi bu kez yüzde 9 artarak, fiyatını 0,08187 dolara çıkardı ve saatlik grafikler incelendiğinde yeşil rengin hakim olduğu görüldü. Elon Musk, resmen Twitter’ı satın aldığını açıklamasının ardından DOGE, oldukça şaşırtıcı bir şekilde 0,0856 dolar seviyesinden yüzde 15’ten fazla düşüş yaşamıştı. Ancak bugüne gelindiğinde ise lider meme coin’in hareketlendiğini görmek mümkündür. 

Twitter, Dogecoin’in yükselişini etkiledi

dogecoin doge ani yukselis cizgisi olusturdu

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Elon Musk’ın, uzun zamandır devam eden Twitter’ı satın alma işlemleri nihayet neticelendi ve süreç bugün resmi olarak tamamlandı. Twitter’ın artık tamamen Elon Musk’ın olmasının ardından, DOGE topluluğu, Musk’ın blogculara bahşiş vermek veya Twitter Blue abonelikleri için ödeme yapmak adına sonunda DOGE for Twitter’ı benimseyeceğine dair çeşitli beklentiler oluştu. Konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı ancak geçtiğimiz yaz döneminde Elon Musk, Twitter Blue için Dogecoin’i kabul etme önerisinde bulunmuş ve bu nedenle de DOGE topluluğu tarafında bir beklenti oluştu. 

Kripto girişim şirketi SuperLayer’ın ortaklarından Mahesh Vellanki, Elon Musk ve Twitter hakkında şunları söyledi;

“Elon ve ekibinin Reddit’te neler olduğunu gördüğüne ve Twitter’daki olasılıklar hakkında düşündüğüne bahse girebilirsiniz. Belki NFT entegrasyonlarına ek olarak, belki de Bitcoin’s Lightning Network veya Solana Pay ile ödemeleri dahil etmeyi seçecektir.”

Vellanki, Musk’ın ne gibi bir yol izleyeceğini belirlemek için şu an erken olduğunu fakat ödemeler ve NFT’ler için yapılması beklenenlerin oldukça geniş olduğunu belirtti ve ekledi;

“Sadece dogecoin’e olan ilgisine bakın. Evet, bu bir meme coin ama meme’lerde güç var. Bu gücü anlıyor ve bu yüzden Twitter ve onun meme odaklı yatırımdaki rolü ile çılgınca yaratıcı bir şey yapabilir.”

Binance Türkiye sponsorluğunda Sürdürebilir Web3 Zirvesi yapıldı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir