Bir dizüstü bilgisayar satın almak için için çok da zaman kaybetmemekte fayda var gibi gözüküyor. Yakın zamanda bilgisayarlara ciddi anlamda zam yapılabilir. Tayvan’dan gelen son bilgilere göre son yıllar içerisinde ve yakın dönemde yaşanan gelişmeler sebebiyle dizüstü bilgisayar fiyatları için artış çanları çalıyor. Özellikle de 2022’nin ikinci yarısında kendisini göstereceğine dair bilgi verilen zamlar, elbette ki son kullanıcı için pek de iyi gözüküyor. 

Söz konusu bu artışın arkasında Rusya’nın Ukrayna işgali sonrasında oluşan tedarik sorunları, Çin’de yine hızlanan Covid-19 sayısı ve buna bağlı olarak alınan inanılmaz derecedeki katı önlemler, devam eden küresel çip krizi, elektronik parça sorunları ve yakıt fiyatlarına bağlı olarak lojistik masraflarının hatırı sayılır miktarda artması gibi pek çok farklı konuda bulunuyor. 

Burada ise şu an için dizüstü bilgisayarlar için tam olarak ne kadarlık bir artışın yapılacağı da bilinmiyor. Dizüstü bilgisayar pazarı esasında, pandemi sürecinde adeta patlama yaptı ve pek çok farklı rekor ile adından söz ettirdi. Evden çalışma sistemini benimseyen kişiler, yeni bilgisayarlara ihtiyaç duydu ve sektör bu anlamda inanılmaz düzeyde yüksek satışlar gerçekleştirdi. Fakat buna rağmen çok hızlı ve etkili bir şekilde değişen şartlar fiyat artışlarını firmalar adına zorunlu kılıyor gibi gözüküyor. 

Elektronik sektörler bilindiği üzere çok uzun bir zamandır pek çok sorun yaşıyor. Bu sorunların başında ise küresel çip sorunu yer alıyor. Şu an için durum biraz daha farklı gözüküyor fakat halen pek çok elektronik ürün için talebe yetişecek kadar üretim yapılmıyor. 

Xiaomi Mix Fold 2 esnek 2K dahili ekranla gelecek

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir