Disney+ ABD’de başlattığı yeni testlerde şifre paylaşımını engellemeye başladı. Bölgedeki kullanıcılar da Disney+ maili ile uyarıldı. Daha önce Kanada’da benzer uygulamaya gidilmişti

Şifre paylaşımları platformlarda uygun görülmüyor. Bu nedenle de son yıllarda şifre paylaşımının önüne geçilebilmesi adına kullanıcılar arası şifre paylaşımları engelleniyor. Bu uygulamalara Disney+ da dahil oluyor. Zira Kanada’nın ardından şifre paylaşım engellinin kapsam ağını genişleten platform ABD’de kullanıcılara mail atarak durum hakkında bilgilendirme yaptı. Şirket, şifre paylaşımlarının engelleneceği belirtiliyor. Disney+ mailine göre şifre paylaşımları sadece aynı ev içerisindeki kişiler tarafından yapılacak.

Disney+ Abone Kullanımlarını Analiz Edecek

Mailde Disney+ tarafından aboneliklerin nasıl kullanılacağına yönelik analiz yapılabileceği vurgulandı. Bu durum ise platform kullanıcıları tarafından hoş karşılanmadı. Buna karşın daha öne Netflix gibi pek çok rakibin yaptığı işlemde sıra şimdi Disney+’a gelmiş görünüyor. “Hesabınızı evinizin dışında paylaşma konusunda sınırlamalar ekliyoruz ve bu sınırlamalara uygunluğunuzu nasıl değerlendirebileceğimizi açıklıyoruz” denilirken hizmet sözleşmesindeki haneye vurgu yapıldı. Hizmet sözleşmesinde yer alan hane ifadesi, birincil kişisel ikametgahıyla ilişkili ve burada ikamet eden kişiler tarafından kullanılan cihazların koleksiyonu” olarak tanımlanıyor. İlgili özellik yeni kullanıcılara anında aktif olacak. Mevcut kullanıcılar için 14 Mart’a kadar alışma süresi öngörülüyor.

Disney+ Şifre Paylaşımını Engellemeye Başladı
Disney+ Şifre Paylaşımını Engellemeye Başladı

Platformlardaki şifre değişikliklerinin önümüzdeki yıllarda tamamen ve tüm bölgelerde engellenmesi bekleniyor. Zira bu alanda en ciddi kısıtlamaları getiren Netflix, pek çok bölgede aktif bir şekilde engellemeyi kullanıyor. Disney’in bir diğer yayın hizmeti Hulu da geçtiğimiz günlerde resmi olarak bu duyuruyu yapmıştı.

Dijital Platformlarda Şifre Paylaşımı Neden Engelleniyor?

Şifre paylaşımının engellenmesinin en önemli nedeni daha fazla kişinin aynı hesaptan yararlanmasının önüne geçilmesi. Yakın arkadaşlar, tanıdık kişiler ya da çeşitli forumlara aracılığı ile bir araya gelen gruplar, tek bir abonelik alarak hizmetten yararlanabiliyor. Bu durum ise platformlar için ciddi bir abone kaybı yaratıyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir