Disney, VR (sanal gerçeklik) deneyimini önemli ölçüde geliştirebilecek ve insanlığı fütüristik konseptine yaklaştıracak devrim niteliğinde bir teknoloji olan HoloTile zemini tanıttı.

HoloTile teknolojisinini tanıtan, Ulusal Mucitler Onur Listesi’ne girecek ilk Disney çalışanı olacak olan Disney mucidi Lanny Smoot oldu. Smoot, The Walt Disney Company’de geçirdiği 25 yıl boyunca 100’den fazla patente sahip.

“Dünyanın ilk çok kişili, çok yönlü, modüler, genişletilebilir, koşu bandı zemini” olarak tasvir edilen HoloTile zemin, iki kişinin aynı anda ve yan yana kullanılmasına izin vererek, uzaktan el hareketleriyle tek tek kontrol edilebilen  HoloTile farklı obje ve eşyaları hareket ettirmek için de kullanmak mümkün.  Disney bu teknolojinin, kullanıcıların çarpışma veya yüzeyden çıkma riski olmadan herhangi bir yönde sınırsız bir mesafe yürümelerine imkan veren ortak bir sanal gerçeklik deneyimi sunmasını öngörüyor.

Disney Holotile Zemin
Disney HoloTile Zemin

Disney HoloTile ile Etkileşimli Bir Deneyim Sunuyor

Klasik sanal gerçeklik deneyimleri genellikle sınırlamalara sahip. Kullanıcılar belirli bir fiziksel alana hapsoluyor ve bu da geniş sanal ortamlara dalmanın önüne geçiyor. HoloTile zemin bu kısıtlamaları ortadan kaldırarak kullanıcılara nispeten sabit bir pozisyonda kalırken geniş alanlarda yürüme veya koşma hissiyatı vermeyi amaçlıyor.

Video gösteriminde zeminde hareket ettirilen nesne ve zeminde deneyimi yaşayan kullanıcılar teknoloji meraklılarını oldukça heyecan uyandırdı. Disney, HoloTile zeminin tiyatro sahnelerinde, sanatçıların yeni hareketler ve interaktif deneyimler keşfetmesine olanak tanıyan ya da sahne dekorları ve yapılarında dinamik değişiklikleri kolaylaştıran uygulamalar yapabileceğini öne sürüyor.

HoloTile zemin, etkileşimli deneyimlerin sanal gerçeklik geleceğine yeni bir bakış sunsa da belirli uygulamalarının henüz tam olarak gerçekleştirilemediğini belirtmek gerek. Lanny Smoot, teknolojinin henüz nerede kullanılacağını bilmediklerini belirterek, potansiyelinin tam kapsamının hala keşfedebilmelerini beklediğini söyledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir