Gazeteci Birsen Altuntaş bugünkü yazısında Disney+’ın Türkiye’de ağustos ayında açılacağını söyledi. Altuntaş’ın kaynağı bilinmiyor ancak Disney henüz bir açıklama yapmadı.

Kasım 2019’da piyasaya çıkan ve tüm Disney çalışmalarını kapsayan başarılı bir platform olan Disney+, bu yıl ağustos ayında Türkiye’de gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu platformun ülkemizde ne zaman kullanılacağını resmi olarak açıklamamış olsak da son dönemde yeni gelişmeler yaşandı ve RTÜK’ten yayın lisansı aldı.

Disney+ için RTÜK’ten 10 yıllık yayın lisansı verildi

Disney +, 2022 yazında Avrupa, Orta Doğu ve Türkiye dahil olmak üzere bazı Afrika ülkelerinde çekilme hedeflerini açıkladı. Disney+’ın bu yaz Türkiye’ye geleceğini biliyoruz ancak tarih aralığını daha da daraltacak gelişmeler var.

Disney Plus Ağustos’ta Türkiye’ye geliyor

Gazeteci Birsen Altuntaş, TV100’deki yeni haberinde hiç duymadığı bilgilere yer verdi. Altuntaş, dizi ve dergi dünyasındaki yeni gelişmeleri konu alan bir yazısında, Disney+’ın Türkiye’ye ne zaman güvenli bir şekilde geleceğini “Huff Sanur San Kaku Tutan nerede buluşuyor?” başlığıyla duyurdu.

Altuntaş’ın haberinde şu ifade yer aldı: “Ağustos ayında bomba transferi ile ülkemizde piyasaya çıkacak olan Disney Plus şimdiden birçok başarılı yıldızın yeni adresi.”

Birsen Altuntaş’ın bu bilgiyi aldığı yer paylaşılmamasına karşılık Disney’de henüz bu konuda yeni bir açıklama yapmadı. Bu nedenle, bu ifadeyi çok ciddiye almak yerine bir iddia olarak ele almak daha iyi olacaktır. Kesin bir tarih için şirketten gelecek açıklamayı beklemek daha iyi olacaktır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir