Disney Plus, yıl başında Türkiye fiyatlarında zam yapmıştı, şimdi de küresel çapta tekrar zam yapıyor. Yapılan zammın Türkiye fiyatlarına da etki etmesi bekleniyor.

Platform yakın zamanda Atatürk dizisini platform yerine bir televizyon kanalında ve sinemada yayınlama kararı nedeniyle büyük tepki toplamıştı.

Disney + reklamsız abonelik ücretine %27 zam yaptı

Disney Plus’ın reklamsız aboneliği 12 Ekim itibariyle %27 zamla birlikte aylık 13,99 dolar olacak. Reklamlı abonelik seçeneği ise hâlâ 7,99 dolar olarak devam edecek. Disney Plus’ın aylık Türkiye abonelik ücreti 64,99 TL’ydi. Küresel zam dikkate alındığında platformun Türkiye için aylık abonelik fiyatının 82 TL’ye yükselme ihtimali yüksek.

Dolar kurunun belirsizliği göz önünde bulundurulduğunda küresel olarak yapılan zam Türkiye fiyatlarına daha büyük bir şekilde yansıyabilir. Firmanın Atatürk dizisini platformda yayınlamaması nedeniyle Türkiye’de bir çok kullanıcı tarafından protesto edilmesi işleri zorlaştıracak gibi görünüyor.

Bazı söylentilere göre platformun Türkiye’den çekilme ihtimali varken aylık abonelik ücretinin ne olacağı bilinmiyor. Disney, 1 Kasım itibariyle Avrupa ve Kanada’da belirli pazarlara reklamlı abonelik sistemini getiriyor. Türkiye’nin bu plana dahil olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Disney

Disney +’tan cesur hamle

Disney CEO’su Bob Iger, başlangıçta aile paketini 6,99 dolara sunarak, neredeyse Netflix’in yarısı fiyatına, Disney+’ı piyasaya sürdü. Disney+, içerik kütüphanesinin Netflix ve HBO Max gibi reklamsız hizmetlerle rekabet edebileceğine olan inancını yansıtan yüksek ücretlendirme kararını aldığı düşünülüyor.

Bob Iger, Çarşamba günü gerçekleştirilen kazanç toplantısında, “2022’nin sonlarında Disney+’da oldukça önemli bir fiyat artışı yaptık ve ondan sonra gerçekten önemli sayıda bir abone kaybı görmedik, bu da aslında bizi fiyat artışı konusunda yüreklendirdi.” açıklamasını yaptı.

Platform bu hizmetlerin fiyatını sabit tutarak kullanıcıları bilinçli olarak reklam destekli hizmetlerine yönlendirmeyi planlıyor. Iger, yayın akış platformlarının reklam için geleneksel yöntemlere göre daha etkili olduğunu söylüyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir