Dizi ve film yayın platformu Disney Plus, aldığı radikal karar ile gündeme geldi. Disney, maliyetleri azaltmak için bir çok içeriğini Disney Plus’ın video akışından kaldırmayı planlıyor.

Disney, geçtiğimiz ayda Disney+ ve Hulu platformlarında bir çok içeriği yayından kaldırmıştı. İçerikler arasında The Mysterious Benedict Society, Willow, The World According to Jeff Goldblum’un da yer aldığı bir çok içeriği platformlardan kaldırmıştı. Şirket 26 Mayıs tarihinde yayınladığı SEC bildirisine göre “stratejik değişiklik ve “bazı içeriklerin platformdan kaldırılmasının bir sonucu olarak” içerikleri yeniden gözden geçireceğini söyledi.

Disney’in kararından Türkiye içerikleri de etkilenebilir

Disney+’ın tüm içerikleri Türkiye’de yer almasa da platformdan kaldıracağı içeriklerin arasında Türkiye pazarını etkileyecek filmiler de yer alıyor.

disney içerik

Disney kaldırdığı içerikler sonucu 1,5 milyar değer kaybetmişti. Disney daha fazla kaldıracak içeriklerle birlikte Haziran ayının sonuna kadar 400 milyon dolarlık bir değer kaybına daha uğrayabilir.

Disney kaldırılacak içerikler hakkında bir liste sunmasa da yayınladığı bir bildiride sipariş verilmiş içeriklerin ve lisanslı içeriklerin yer alacağından bahsetti. Dışarıdan alınan içeriklerin yanında Disney’in kendi geliştirdiği içeriklerin platformdan kaldırılması da söz konusu olabilir.

Disney’in planladığı “stratejik düzenleme” haberleri ilk olarak Mart ayında duyurulmaya başlanmıştı. Disney’in CEO’su Bob lger, 5,5 milyar dolar milyar dolar maliyet düşürme amacıyla toplam 7000 çalışanı işten çıkarmayı planladıklarını söylemişti.

lger, Disney’in geçen ay yaptığı kazanç toplasında yapay zeka fırsatlarından bahsetmiş ve yıl sonuna kadar da Disney+ ile Hulu ile tek uygulama deneyimi sunulacağını belirtmişti.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir