Discord, sosyal arkadaşlarınla, iş arkadaşlarınla ve oyun arkadaşlarınla rahat sesli, görüntülü ve yazılı konuşabildiğin ücretsiz uygulamadır. Milyonlarca kullanıcısıyla tercih edilen bu uygulama, insanlarla çevrim içi bağlanmanın en kolay yoludur.  Discord’a eğlenceli bir yenilik daha geliyor. Sadece sınırlı kullanıcılara sunulan “ses panosu” özelliği önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılar için yaygınlaşacak.

Dünyanın en çok kullanılan sesli iletişim platformlarından biri olan Discord, getirdiği yeni özelliği ile artık daha da keyifli. Discord’un daha öncesinde sadece sınırlı kullanıcılara sunduğu ses panosu özelliği, uygulamanın bir blog gönderisinde yayınladığı habere göre artık daha fazla kullanıcının hizmetinde olacak.

Sadece masaüstünde kullanılabilecek

Discord’un yayınladığı ses panosu özelliği, aynı ses kanalındaki tüm kullanıcılar tarafından duyulabilecek kısa bir ses klibi oynatmanıza imkan sağlayan bir ses kanalı özelliği olarak kullanıcısının karşısına çıkıyor. Ses Panosu, yaşadığınız duyguyu ses kanalının sohbetine veya canlı yayına geçmesine tepki vermeniz için yeni bir seçenek sunuyor.

Fakat tek kötü özelliği ses panosunu sadece masaüstünde kullanılabilecek olması. Ürün İletişim Direktörü Kellyn Slone, mobil telefonlarda sesleri duyacağınızı ancak panoyu kendinizin kullanamayacağını açıkladı.

Ses panolarından gelen sesleri duymak istemiyorsanız bu özelliği ayarlardan kapatma olanağına da sahipsiniz. Üstelik sunucunuzda bir ses panosunu kimlerin kullanabileceğini seçmek yine size ait. 

Ses Panosu nasıl kullanılır?

Öncelikle ses kanalına katılmalı. 

Ses kanalındayken arkadaşlarınızın avatarlarını görebilmek için kanalı tamamen yukarı sürün.

Ses Panosu etkinse, sol altta bir müzik simgesi göstermesi gerekiyor. Bu simgeye basarsanız ses panosunu açabilirsiniz. 

Ses Panosu açıkken, mevcut herhangi bir sesi açmak için üzerine gelebilir ve “Oynat” düğmesine basabilirsiniz. Oynat’a basıldığında ses, ses kanalındaki bulunan herkes için duyulacaktır.

Tüm bunların dışında kendi isteğinizle ses panosuna yeni sesler de ekleyebiliyorsunuz. Bunun için de panel açıkken altta yer alan “ses ekle” düğmesine basmalısınız.

Selçuk Üniversitesi İşletme Bölümü 4. Sınıf

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir