Popüler mesaj ve yayın hizmeti Discord’un yeni özelliğini duyurdu. Özellik sayesinde kullanıcılar Xbox oyunlarını Discord’dan yayınlayabilecek.

Discord, son blog gönderisinde yayınladığı haberle, Xbox kullanıcılarının en çok talep ettiği özelliği yakında hayata geçireceğini duyurdu. Bu yeni özellik ile Discord, Xbox platformunda oyun akışı sağlama imkanı sunacak.

Henüz, Discord Xbox platformunda sadece sesli sohbetler için kullanılabiliyor ve ekran paylaşımı özelliği mevcut değil. Ancak son blog gönderisinde Discord, Xbox Insiders üyeleri için oyun akışı özelliğini test etmeye başladıklarını duyurdu. Bu özellik yakın zamanda tüm Xbox kullanıcılarına sunulacak, ancak kesin çıkış tarihi henüz belirtilmedi.

xbox-discord

Xbox oyunları Discord üzerinden nasıl yayınlanır?

Xbox ile Discord arasında bir bağlantı kurmak için öncelikle Xbox ve Discord hesaplarınızı entegre etmeniz gerekecek. Bu işlemi gerçekleştirmek için Discord hesabınıza mobil uygulama veya masaüstü sürümü üzerinden Kullanıcı Ayarları > Bağlantılar bölümüne giriş yapmanız gerekiyor. Bu menüde, Xbox ve Discord hesaplarınızı birbirine bağlama seçeneği ile karşılaşacaksınız. Buradan Xbox hesabınızı Discord ile ilişkilendirebilirsiniz. Bu işlem tamamlandığında, aynı Discord hesabınızı kullanarak Xbox konsolunuzda da oturum açmanız gerekiyor. Discord daha sonra bir Discord Sunucusuna veya özel mesajda oyununuzu paylaşma seçeneğini sunuyor.

Discord’un Nitro üyeleri, yayın avantajlarından yararlanabilecek ve Xbox’larında da HD kalitesinde yayının kilidini açma imkanına sahip olacak. Nitro üyüleri ayrıca 1080p 60 fps’ye kadar yüksek çözünürlükte oyun yayını yapabilecekler. Discord’un ücretsiz kullanıcıları ise yalnızca 30 fps’de 720p çözünürlükte yayın yapabilecek.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir