Discord tarafından ilk olarak 2015’te piyasaya sürülen mobil uygulama bilgisayar tabanlı muadilinden bağımsız ve daha gelişmiş bir deneyim olarak yeniden tasarlanmış durumda. Yeni sürüm Sunucular, Bildirimler, Mesajlar ve Siz olmak üzere ekranınızın alt kısmında belirgin şekilde görüntülenen yeni bir dizi gezinme sekmesi barındırıyor.

Discord’da yatay düzen değişiklikleri düşünülse de Sunucular sekmesi öncekine baya benziyor. Diğer yandan doğrudan mesajlaşma seçeneği bulunmuyor. Bunun yerine, mevcut Arkadaşlar sekmesinin yerini alan Mesajlaşma sekmesi mevcut.Bu sayede birden fazla sayfaya tıklamak zorunda kalmadan bire bir ve grup mesajlarınızı tek bir yerde görüntüleyebileceksiniz. Ayrıca bir sohbeti favorilerinize ekleyerek sohbetlerinizin en üst sırada kalmasını sağlayabilirsiniz ve tüm tartışmalarda bir mesajı, raptiyeyi ,dosyayı veya eki bulmak için bir arama çubuğu kullanabilirsiniz. Buna ek olarak konuşmalardaki diğer yeni bir özellik, bir mesajı basılı tutmak yerine mesajı yanıtlamak için sola kaydırma yeteneği. Resimli mesajlar ise artık tek tek gösterilmek yerine galeri tarzında gösterilecek.

Discord'un Mobil Uygulaması Gelişmiş Bir Deneyim Vadediyor

Geceyarısı teması artık sizlerle

Bildirimler sekmesi ise kaynağa hemen ulaşmak için tıklayabileceğiniz arkadaşlık isteklerini , sunucu olaylarını ve mesaj yanıtlarını içinde barındıracak. Ayrıca, bildirimler artık onları kaldırmanızı beklemek yerine otomatik olarak temizlenecek. Aramanın yerini ise artık Siz sayfası alıyor. Buradan profil resminizi ve durumunuzu değiştirme gibi özelliklerin yanı sıra Arkadaşlar sekmesi de buraya entegre edilmiş halde. Buradan aynı zamanda hesap ayarlarına erişmek de mümkün olacak. Geceyarısı teması da yeni bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Discord, uygulamayı açmanın iOS’ta yüzde 43 ,Android’de ise yüzde 55, daha az zaman alacağını belirterek uygulamanın işleyişini de geliştirmiş. Uygulama bunu yaparken dört kat daha az veri harcıyor. Android kullanıcılarının kilitlenme oranı da geçtiğimiz yıl yarı yarıya düştü.. Ayrıca, görüntülü ve sesli aramaların işleyişi daha sezgisel etkileşimlere imkan sağlayan güncellenmiş bir kullanıcı arayüzü ile iyileştiriliyor.

Discord ayrıca sunucunun üye listesine mesajları görüntülemek için daha fazla özelleştirme seçeneği, daha iyi arama filtreleri, hızlı erişim ve genel uygulama performansı iyileştirmeleri gibi istenilen diğer güncellemeler üzerinde de çalıştığını paylaştı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir