Discord 27 Mart’ta yürürlüğe sokulacak ve uygulamanın kullanımı için zorunlu yeni bir gizlilik sözleşmesinde yer alan bir madde endişe uyandırdı.

Discord Geçen ay yenilenen gizlilik sözleşmesini yürürlüğe soktu Yeni gizlilik politikasında bulunan ‘Discord, görüntülü görüşmelerin, sesli görüşmelerin veya kanalların içeriğini depolayacağı durumda kullanıcıları “öncesinden” uyaracak’ ifadesi ise kullanıcıları endişelendirmiş durumda.

Discord’un yeni gizlilik sözleşmesi kullanıcılarını endişelendiriyor

27 Mart’ta yürürlüğe girmesi için hazırlanmış yenilenen gizlilik sözleşmesinde bulunan bu madde kullanıcı kitlesi çoğunlukla oyunculardan oluşan platform için endişeler oluştu. Pek çok kullanıcı sosyal medyada üzerinden “Discord arama kayıt altına mı alacak?” sorusunu sormaya başladı. Kısa sürede birçok kullanıcı tarafından dile getirilen bu soru ise bir Discord yetkilisi tarafından cevaplandı.

Bir Discord sözcüsü, “Yakın zamanda Gizlilik Politikamızı dilini düzelterek yayınladığımızdan dolayı, istemeden kullanıcılarımız arasında kafa karışıklığına neden olduğumuzun farkındayız. Açık olmak gerekirse, hiçbir şey değişmedi ve bazı ek açıklayıcı bilgilerle birlikte Gizlilik Politikamızı güncelledik.”  Şirket ayrıca video veya ses kanallarıyla ilgili gizlilik politikasında bir değişiklik olursa bunu kullanıcılara önceden bildireceğini söyledi.

Discord’un gerçekleştirdiği açıklama kullanıcıları o kadarda sakinleştirmiş değil. Reddit kullanıcılar başta olmak üzere bu problemleri pek çok dile getirmeye devam ediyor. Ayrıca Discord’un gizlilik konusunda temiz bir geçmişi yok. Şirket öncesinde AB’de gizlilik kurallarını çiğnemesinden dolayı 800.000 euro para cezasına almıştı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir