Kullanıcıların iş, oyun gibi farklı amaçları gerçekleştirebilmek adına bir araya geldi Discord, gelişmiş yönetim araçlarına sahiptir. Oluşturulan özel sunucular sayesinde kişiler mevcut alanda daha iyi bir şekilde iletişim kurmak ve bir arada kalma imkanı elde ettiği Discord sunucularında, yetkiler verilerek yönetimde farklı kişilere izin sağlanabilmektedir.

Discord sunucusunda yetki nasıl verilir, izinler, rol ve liderlik görevleri nasıl tanımlanır konusunda bilgileri çok fazla olmayan kullanıcıların öncelikle bu konuda bilgi sahibi olması ve ardından Discord sunucusu üzerinde çeşitli ayarlamalar yapması önerilmektedir.

Discord sunucusunda rol oluşturma

Kullanıcıların yetkilendirilmesi adına öncelikle Discord uygulaması üzerinden çeşitli rol tanımlarının yapılması gerekmektedir. Rol tanımlamaları yapılmasında kişilerin; yönetici, editör, koordinatör ve moderatör gibi farklı isimler ile özel roller tanımlaması ve ardından bu roller için belirlenecek kişilere atama yapması yeterli olmaktadır.

11 1625308478

Roller ve izinler için;

Öncelikle sunucu adına tıklayarak sunucu ayarları bölümüne geçiş yapılmalıdır.

Ayarlar arasında yer alan roller seçeneği ile kişilerin belirleyici roller ve izinler için yönetim elde edebileceği ekrana ulaşılmalıdır.

Bu bölümde @everever adı ile hep özel bir klasik rol oluşturulmuştur. Bunu silebilir ya da bu rol üzerinden değişiklikler yapabilirsiniz.

Yeni bir oluşum için fonksiyonların sağ tarafında yer alan + simgesine dokunulmalıdır. Bu bölümde yeni rol için belirlediğiniz adı, görünümde yaratılacak farklılıkları belirleyebilirsiniz.

Bir sonraki aşamada ise genel izinler için mevcut ekranda yer alan izinlerden istenilenlerin seçilmesi yeterli olacaktır. Eğer yönetici izinleri verilmek isteniyorsa, bu bölümde yer alan yönetici izin seçeneği aktif hale getirilmelidir.

Discord sunucusunda yetki nasıl verilir?

Kullanılacak tüm roller oluşturulduktan sonra kullanıcıların yapması gereken bir sonraki adım sunucuda yer alan kullanıcılar arasından kimlere yetki verilecekse o kullanıcıların seçilmesi ve yetkilendirilmesinin yapılmasıdır. Kullanıcıların yetkilendirilmesi için sunucu yapılandırma penceresindeki üyeler bölümüne erişilmelidir. Her bir üyenin yanında + simgesi bulunmaktadır. Bu simgeyi tıklayarak çıkacak bir sonraki ekranda, rol seçiminin yapılması yeterlidir.

22 1625308482

Kullanıcılar için birden fazla rol ataması yapılabilmektedir. Böylece rol dahilinde verilen tüm izinler ve yetkiler kullanıcıya tanımlanmış olacaktır. Verilen yetkilerin silinmesi ya da kontrol edilebilmesi adına roller üzerinden aynı şekilde değişiklikler yapılabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir