Teknoloji dünyasındaki işten çıkartma dalgasına Discord şirketi de dahil oldu. Şimdi de Discord tarafından personelin 170 kişi azaltılacağı duyuruldu. Bunun da 170 kişi anlamına geldiği anlaşılıyor.

Sohbet uygulamasının henüz kar elde eden bir şirket olmadığı için endişeleniliyor. Discord CEO’su Jason Citron, işten çıkarmalar başladığında departmanlardaki personellerin etkilenmeye başlayacağını söyledi.

Bildiri de yer alan yazıya göre Citron, şirketin 2020 yılından bu yana kadar çok fazla kişiyi işe aldığını dile getirdi. CEO Citron, bunun iş gücünün Discord’u “daha az verimli olması” haline getiren projeler üstlenmesine yol açtığının altını çizdi. Yine CEO, şirketin odak noktasını keskinleştirmesi gerektiğini sözlerine eklerken ancak kesintilerin “şirketimizi güçlü ve kârlı bir iş modeli kurmaya devam etmek için en iyi konuma getireceği” dışında ileriye yönelik herhangi bir stratejik bilgi hakkında hiçbir fikir vermediğini ifade etti.

Discord, işten çıkaracağı 170 çalışanına kısa vadeli ücret ve sosyal haklar sağlamaya devam edeceğini söylüyor. Bu aynı zamanda şirketin personel kesintisine başvurduğu ilk sefer de değil. Şirket yakın zamanda geçen yılın sonunda personelinin yüzde dördünü işten çıkarmıştı. Bundan önce de 2019’da açıklanmayan sayıda personel kesintisi yaptığını da görmüştük.

Teknoloji dünyasındaki işten çıkartma dalgasına Discord şirketi de dahil oldu. Şimdi de Discord tarafından personelin 170 kişi azaltılacağı duyuruldu.

Discord’da Diğer Teknoloji Şirketlerini Takip Ediyor

2019 yılında başlayan ve neredeyse tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını, insanları evlerine kapatmak zorunda kaldı. Bu dönemde insanlar, teknolojiye büyük bir ilgi göstermeye başlamıştı. Hatta bilgisayar ve telefon başta olmak üzere teknoloji ile ilgili birçok pazarda satışlar arttığını deneyimledik.

Bu süreç içinde Google ve Microsoft gibi teknoloji devleri artan talebi karşılamak adına çalışan sayılarını artırmak zorunda kaldılar. Ancak günümüze geldiğimizde COVID-19 salgınının önemli ölçüde azaldığını görüyoruz. İnsanlar artık eski yaşamlarına geri döndüler. Bu durum, teknolojiye olan ilginin de eski seviyelere geri dönmesine neden oluyor.

Durum böyleyken pandeminin en yoğun olduğu dönemlerde işe alınan personellere de ihtiyaç neredeyse kalmadığını görüyoruz. Teknoloji şirketlerinin işten çıkarma yapmasının temel nedeni de buna dayanmakta. Son aylarda Google şirketinden IBM‘ye, Amazon‘dan Spotify‘a, Meta‘dan oyun geliştiricisi Naughty Dog‘a kadar pek çok şirket önemli sayıda kişiyi zaten işten çıkartıyor. Yakın zamanda Discord da bu listeye adını eklemiş olacak.

Ağustos 2023‘te çalışanlarının yüzde 4‘ünü işten çıkaran Discord, şimdi ise daha fazla kişiyi etkileyen bir işten çıkarma kararı alarak, çalışanlarını yarı yolda bıraktı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir