Bir süredir popüler olan Discord uygulaması nedir? Discord nedir? Nasıl kullanılır?

Discord’un “Parti modu” işlemcilere aşırı yükleniyor

Öncelikle oyuncular için geliştirilen sesli ve yazılı iletişim uygulaması Discord, özellikle pandemi sonrasında yayılmaya başladı. Bir pandemi sırasında uzaktan çalışma moduna giren birçok şirket, iletişimlerini sağlıklı tutmak için Slack, Skype ve Microsoft Teams gibi uygulamaları sık sık kullanmaya başlıyor. Ancak diğerlerinden çok daha fazla fayda sağlayan Discord, işverenler tarafından giderek daha fazla tercih ediliyor. Peki Discord nedir? Ne işe yarar ve nasıl kullanılır?

iOS için Discord indir
Android için Discord indir
Windows için Discord indir

Discord nedir?

Discord başlangıçta çevrimiçi oyuncuların takım arkadaşları ve rakipleriyle iletişim kurmasına izin veren toplu bir sohbet platformu olarak biliniyordu. Ancak pandemi sürecinde Discord kullanımı geniş kitlelere yayılmaya başladı. Skype ve TeamSpeak gibi uygulamalara alternatif olan Discord, kısa sürede çok sayıda kullanıcıya ulaştı.

Discord ne işe yarar?

Kısaca Discord, video, yazı, ses gibi kanallara mesaj gönderebilen bir uygulama olarak tanımlanabilir. WhatsApp grubu gibi Discord’un da bir ses kanalı var. Yönetici bu kanallar üzerinde tam yetkiye sahiptir.
Discord’u nasıl indiririm? Discord uygulaması internetteki birçok web sitesinden indirilebilir.

Discord uygulaması macOS ve Windows işletim sistemlerine kurulabilir ve Android ve iOS işletim sistemlerini destekler. Bu konuda Discord’u hem bilgisayarınıza hem de cep telefonunuza indirip kullanabilirsiniz.

Discord uygulamasını indirmek için uygulamanın resmi web sitesini de kullanabilirsiniz. Bunun dışında uygulamayı cep telefonu uygulama mağazasında da bulabilirsiniz.

Discord’u nasıl kullanırım?

Discord uygulaması, aynı anda birden fazla kişiyle iletişim kurmak isteyen herkes için çok çekici. Ancak bunun için Discord’da bir kanal açmanız gerekiyor.

  • İlk önce Discord uygulama sayfasına gidin.
  • Ekranın sol üst köşesindeki “+” simgesine tıklayın. “+” işareti yoksa, görüntülemek için Discord simgesini tıklayın.
  • Açılan pencerede Sunucu Oluştur’a tıklayın.
  • Ardından Sunucu Adını girin ve Oluştur düğmesine tıklayın.
  • Bu sayede Discord’da bir kanal açma işleminiz tamamlanmış olacak.
  • Bu adımdan sonra karşınıza davet link penceresi gelecektir.
  • Pencereyi kapattığınızda otomatik olarak kanala bağlanacaksınız.
  • Kanal simgesine tıklamak, davet bağlantısını bulmak için sizi Anında Davet Oluştur’a götürecektir.

Arkadaşlarınızla bağlantı kurduktan sonra konuşmak için konuş, mikrofonu ve hoparlörü sessize al, kamerayı açıp kapat, arkadaş ekle, görüntülü ve sesli arama, ekran paylaşımı gibi özelliklerden de yararlanabilirsiniz.

Discord’dan bahseden kişiler kısaltma olarak “dc” terimini kullanabilirler. Uygulama ücretsiz olup birçok kullanıcının ilgisini çekmeye devam etmektedir. Uygulamayı kullanmak için bir kullanıcı adı ve şifre ve bir e-posta adresi oluşturmanız yeterlidir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir