Discord kullanıcı isminizi şimdiden düşünmeye başlamanızda fayda var. Popüler oyun odaklı sohbet uygulamalarından biri olan Discord, önümüzdeki haftalarda büyük bir değişikliğe gidecek. Discord’un blog yazısına göre, her kullanıcının adının sonunda yer alan dört haneli “ayırıcı” kod kaldırılmış olacak. Bu sebeple de her kullanıcı kendine özgü yeni bir kullanıcı adı seçecek.

Discord’un blog yazısına göre bu değişikliğin amacı uygulamayı diğer sosyal platformlardan biri yapmak olduğunu belirtiyor. Değişiklikten sonra Twitter’a benzeyecek olan Discord’ta, kullanıcıların benzersiz olmayan herekse açık görünen isimleri olacak. Artık başka bir kişiyle kullanıcı adınızı paylaşamayacak, ancak görünen isimler bu kısıtlamaya tabi olmayacak.

İlgili blog yazısında, bu değişiklik için çeşitli nedenler sunuluyor. Yıllar içinde, dört haneli kodu ezberlemediyseniz Discord kullanıcı adınız başka bir kişiyle hızlıca paylaşmak zorlaştı. Kullanıcı adı da büyük ve küçük harfe duyarlı olduğundan, bu durumu göz önünde bulundurmayarak yanlış kişiyi bulabilirsiniz.

Discord kullanıcı adlarına değişiklik geliyor

Dört haneli kod kalkıyor ve benzersiz kullanıcı adları geliyor

Değişim, Discord’u daha kullanıcı dostu hale getirmeyi amaçlıyor. Ancak bazı kullanıcılar için endişe yaratmaya başladı. Discord, kullanıcı adlarında yapılacak olan bu değişik ile diğer popüler sosyal medya platformlarında olduğu gibi, kullanıcıların adlarına sahip olmalarını sağlayacak. Bu da yeni kullanıcıların platforma alışmasını kolaylaştırırken mevcut kullanıcıların birbirleri ile iletişim kurmalarını daha hızlı hale getirecek.

Aynı zamanda kullanıcı adlarının değişimi, oyun toplulukları ve profesyonel ekipler arasında ki iletişimi daha düzenli bir hale getiriyor. Benzersiz kullanıcı adları ile oyuncular ve takım arkadaşları, oyun ve işbirliği ortamlarında birbirlerini daha kolay tanıyabilecekler. Yine de, bu değişiklik ile Discord’un gizlilik ve anonimlik konularında daha dikkatli olması gerekiyor. Kullanıcılar, kendilerini daha güvende hissetmek için kullanıcı adlarını özenle seçmeli ve kimliklerini korumak için önlemler almalıdır.

Sonuç olarak, Discord kullanıcı adlarında yapılacak olan bu değişiklik, uygulamanın kullanıcı dostu ve sosyal platformlar ile daha uyumlu olmasına katkı sağlayacaktır. Ancak, kullanıcıların gizlilik endişeleri değerlendirilmeli ve değişimin olası etkileri hakkında bilgi verilmelidir. Discord kullanıcı adı değişikliği aynı zamanda sosyal medya platformları arasında daha uyumlu bir deneyim sunmak için de önemli bir adım olacaktır. Yeni kullanıcı adlarını planlamaya başlamak ve bu değişime hazırlıklı olmak en iyisi olacaktır.

Yönetim Bilişim Sistemleri

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir