Discord, kripto cüzdanlarının her geçen gün daha da yayılması ve entegrasyonu ile ilgili açıklamada bulundu. Şirket, bu gelişmeye pek de sıcak yaklaşmıyor. 

Kripto para çılgınlığı her geçen gün hızla büyümeye devam ediyor. Peke çok uygulama kripto paraları ve cüzdanlarını uygulamasına eklemeye başladı. Hatta öyle ki bazı online platformlarda kripto para ile ödeme alınma başladı. Bu paylaşım ile beraber daha pek çok şirket bu alanda yenilik yapmaya yönelik hareket ediyor. NFT teknolojisi ile beraber de bu alanda yeni çalışmalar yapılmaya başlandı. Geride bıraktığımız Pazartesi günü Discord’un CEO’su Jason Citron, kripto para cüzdanlarının Discord’a entegrasyonu ile ilgili bir görsel paylaşımında bulundu. Bu paylaşım ile beraber pek çok kullanıcı heyecanlandı fakat gerçek öyle olmadı. 

Discord, kripto para cüzdanlarını kullanmayacak

Pazartesi günü paylaşılan tweet’in ardından bugün, Discord’un CEO’su Jason Citron yeni bir açıklama  daha yaptı. Bu açıklama ise şu şekilde; “Bu konsepti şu an için eklemek gibi bir niyetimiz yok. Şimdilik kullanıcılarımızı spam, sahtecilik ve dolandırıcılıktan korumaya odaklandık. Web3’ün çok fazla avantajları olsa da kendi ölçeğimizde çözmemiz gereken sorunlar var. Daha fazlası yakında.”

1 11

Bu açıklama ile beraber Discord’un şu anda NFT ve kripto paralar ile ilgili entegrasyon yapmak istemediği anlaşılıyor. Şirket, merkezi olmayan ve kripto tabanlı internet için tercih edilen Web3 nasıl kullanabileceğini ve dolandırıcılıkla nasıl başa çıkacakları üzerinde çalışmalar yapmaya devam ediyor. Özellikle de kripto paralar ve NFT teknolojisi ile beraber dolandırıcılık ve sahtekarlık olayları da her geçen gün artırmaya başladı. Kullanıcılar bazen bu tarz durumlar karşısında mağdur olabiliyorlar. Durumlara bakıldığında anlaşılıyor ki  Discord bu konuda kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmak adına şu an bir entegrasyon yapmayı düşünmüyor.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklama ile beraber Discord’da kripto para cüzdanlarının entegrasyonunun olmayacağını söylemek hiç de yanlış olmayacaktır. Discord’un söylemleri ve hareketleri kripto cüzdanların entegre olmayacağını gösteriyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha verimli bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir