Dünyanın en çok tercih edilen iletişim platformlar arasında yer alan Discord, uzun bir zamandır beklenen paralı üyelik sistemini devreye soktu. Bu yeni dönem şu an için 10 farklı Discord sunucu sahibi üzerinden aktif hale getirildi. 

Discord’a geln paralı üyelik sisteminin amacı içerik üreticilere veya sunucu sahiplerine gelir ağlamaktır. Sunucu sahipleri istedikleri taktirde tüm kanalları paralı hale getirebilirler. Bunun yanı sıra yine isterlerse sadece belirli kanalları paralı üyelerine özel hale getirebilirler. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre aylık ödeme sistemi şeklinde işleyecek süreçte gelir dağılımı Discord sunucu sahibine yüzde 90, Discord’a ise yüzde 10 şeklinde olacak. Discord’a paralı abonelik yapan kişilere sunulacak olanlar se kanal sahibinin hayal gücüne kalacak yani istediği her şeyi dilediği gibi özelleştirebilecek.

Daha önce ise sunucuyu ayakta tutmak için farklı bir yerler üzerinden para kazanan kişiler, artık direk olarak yerleşik ödeme sistemine geçecek ve bu durum herkes için çok daha rahat bir hal alacak. Söz konusu bu özelliği oldukça uzun bir zamandır istediğini dile getiren Discord “Premium Memberships” adına sahip olan paralı üyelik sistemini ilerleyen zamanlarda daha fazla kişi için aktif hale getirecek. 

Discord daha önce de gündeme PlayStation ortaklığı ile gelmişti

7 2

Microsoft, özellikle oyuncuların Twitch kitlesinin olmazsa olmazı olarak değerlendirilen sesli ve yazılım iletişim odaklı Discord platformunu tam 10 milyar dolara almak için çeşitli planlar kuruyor olması büyük ses getiren haberler arasında yer alıyor. Fakat yukarıda da belirtildiği üzere bu konu daha sonra rafa kaldırıldı. Discord, net bir şekilde satışa çıkmaktan vazgeçti. Firmanın kendi başına en iyi performansı gösterdiği ve şu a için bağımsız bir şekilde kalma istediğini belirtti. Bugün ise bir sürpriz gerçekleşti ve Sony, Discord’a yatırım yaparak bir ortaklık kurduklarından söz etti. Bu ortaklık bağlamında popüler servis gelecek yılın ilk aylarında konsollarda yerini alacak. Burada iki ismin de dev bir çalışma ve yerleşik bir kullanım deneyimi sunmak adına beklemedeydi. Yani oyun altyapısından online sistem kadar Discord entegre bir PlayStation dönemi yakın zamanda başlayacak gibi gözüküyor. Sony tarafından yapılan açıklamalara göre ise Discord’un aylık tam olarak 140 milyonluk aktif kullanıcı kitlesi vardır. Oyun severler için olmaz olmaz bir platform olarak sunulan Discord, her geçen gün yeni özellikler ile gelişmeye devam ediyor. Bu yeni özellikler ile oyuncuların kullanım deneyimi daha da artırılmaya çalışılıyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir