İki ay önce mobil cihazlar için sunulan Diablo Immortal Mobile’de oyuncu harcamaları 100 milyon doları aştı. Oyun, kısa sürede önemli bir başarı elde etti.

Sensor Tower tarafından derlenen yeni bir raporda, Diablo Immortal Mobile’nin yakaladığı başarı dikkat çekti. Blizzard tarafından geliştirilen MMORPG türündeki oyun 1 Haziran 2022 itibariyle App Store ve Google Play’de piyasaya sürülmüştü. Yüksek oyuncu harcamalarına ulaşan oyun, listeye 13. sıradan giriş yaptı.

Diablo Immortal Mobile 100 milyon dolara 2 ayda ulaştı

2 aylık süre içerisinde oyundaki harcamaların 100 milyon dolara ulaşması, oyunun yakaladığı popülerliği gözler önüne serdi. 8 haftada yakalanan bu başarıyla birlikte Diablo Immortal Mobile; Fire Emblem Heroes, Fortnite gibi oyunları geçti. Listenin en popüler oyunu ise 2 haftada 100 milyon dolarlık barajı aşan Pokemon GO.

Diablo Immortal Mobile
Oyunların 100 milyon dolara kaç haftada ulaştığını gösteren grafik

Oyun kendi kategorisi MMORPG’de ise Fantasy Westward Journey’in hemen arkasında 2. oldu. ancak oyun için önemli bir ayrıntı var. Zira oyun 25 Temmuz 2022’de Çin’de yayınlandı. Bu bakımdan önümüzdeki dönemlerde oyuncuların harcamalarında daha hızlı bir yükseliş yaşanabilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir