Blizzard Entertainment, Diablo IV’ün Haziran ayında yapacağı çıkış yaklaşırken oyunun Battle Pass ücretlendirmesi ve sezon içerikleri hakkında açıklama yaptı.

Canlı yayın geliştirici bloğunda paylaşım yapan Blizzard, Diablo IV sezon içeriklerini, ödüller ve ilerleyiş süreci üzerinden açıkladı. Oyunun ilk sezonu Temmuz 3. ya 4. haftasında başlayacak ve her bir sezon üç ay sürecek. Şirket oyunun dört sezon olmasını planlıyor.

Sezonlar Diablo IV’ün ana hikayesini genişletmeyecek, onun yerine genişleme paketleri ile sağlanacak. Sezonlar, temel oyunu tekrarlayan ve “Sanctuary dünyasına yeni kavramlar ve fikirler” getirecek farklı ve temalı içeriklere yer verecek. Ayrıca oyunda yeni oyun mekanikleri, karakterler, eşyalar, görev dizileri ve dengeleme değişiklikler de var.

Diable IV'ün Battle Pass fiyatları ve sezon içeriklerine dair detaylar açıklandı

Diablo IV’ün her sezonuna yeni görev ve hikayeler eklenecek

Diablo IV’e her sezonla birlikte sezonluk görevler ve bağımsız hikayeler de eklenecek. Sezonluk verilen görevler oyuncuları rol yapma oyununun güncel temalı deneyimiyle ilişkili yeni oynanış etkinliklerine yönlendirecek. Projenin sorumlu ismi Rod Fergusson yayın sırasında, ana senaryo hikayesinden ayrılan bu bölüm sayesinde ekibin “senaryoya bağlı olmayan” görevler ve mekanikler yaratma şansı verdiğini söyledi:

“Temelde açık dünyada tamamen farklı olabilecek ve hikayenin anlatım seviyesiyle ilgili olmak zorunda olmayan görev serileri yaratıyorsunuz. Bunlar açık dünyada oynamak istediğiniz, ilginizi çeken herhangi bir şeyle alakalı olabilir.”

Diablo IV’ün gelecek sezonları ilk oyunun devam maceraları olacağı için oyuncuların ana oyunu tamamlamaları gerekiyor. Her sezon yeni bir karakter gerektirecek ve önce oynanan karakterlere erişim olsa da yeni içeriklerde oynama imkanı olmayacak.

Diablo IV’ün her üç ayda bir gelecek olan güncellemeleri, deneyim puan sistemini kullanarak Battle Pass’i tamamlamak için, içerisinde mücadelelerin ve ödüllerin olduğu Favor isimli bir dönemsel serüven ekleyecek. Blizzard’ın Season Pass’i ücretli yollar ve ek avantajların yanında sürecin tamamlanabilmesi için ücretsiz seçenek de sunuyor.

Battle Pass fiyatları açıklandı

Herkesin erişebileceği ücretsiz Battle Pass, içeriğine Smoldering Ashes ve diğer kozmetik içerikler gibi ödüllerin olduğu 27 seviye ekleyecek. Ash’ler, puan karşılığında sezonluk blessings (güçlendirmeler), iksir içerikleri, deneyim puanları, altın veya Obol’lar için kullanılabilir olacak. Blizzard’ın açıklamasına göre, ücretli battle pass ödülleri ek Smoldering Ashes içermeyecek ve oynanışı etkileyen ekstraları talep etmeden önce karakterin belirli kilometre taşlarına ulaşması gerekecek.

Diablo IV’ün ücretli battle pass seçeneklerinde bunlar da yer alacak:

Premium Pass ( yaklaşık 10 dolar)

  • 63 ekstra seviye
  • Her sınıf için eksiksiz iki kozmetik zırh seti
  • Silah ve zırh kozmetikleri
  • Sezon bineği ve binek zırhı

Accelerated Pass (yaklaşık 25 dolar)

  • Premium Pass’taki tüm içerikler
  • Anında açılacak ekstra 20 seviye
  • Wings of the Creator ifadesi (emote)

Sezonlar üç ay süreceği için Accelerated Pass sezona geç başlayan oyuncular içim geçmiş seviyelerin kilidini açacak. Oyuncuların sezon boyunca açtığı benzersiz eşyalar ve güçler gibi bazı avantajlar etkinlikler bittiğinde Diablo IV’ün temek oyununa dahil edilecek. Blizzard, ücretli Battle Pass parçalarının yanında Diablo IV’ün nakit mağazası için dönüşümlü içerikler de planlıyor. Mağazadan satın alınan eşyalar sadece kozmetik olacak ve sınıf kozmetiklerini tüm karakterler kullanabilecek.

6 Haziran 2023 tarihinde çıkması beklenen Diablo IV’ün birinci sezonu için henüz bir çıkış tarihi mevcut değil. Bilizzard Diablo IV Season 1 ‘ in çıkış tarihinin 6 Hazirandan sonra paylaşılacağını belirtmişti. Çıkış tarihi yaklaşan oyunu daha erken deneyimlemek isteyen oyuncular 12-14 Mayıs tarihleri arasında Diablo IV beta sürecine katılabilirler.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir