Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli meydana gelen depremin üzerinden 53 saat geçti. Bir kaç saat önce açıklanan son verilere göre depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 6 bin 234’ e ulaştı. Yaralıların sayısı ise 37 bin 11’i bulmuş durumda. Yaşanan sarsıcı depremin ardından ülkemize dünya çapında maddi ve manevi destekler yapılmaya başlandı. Resmi kurum ve kuruluşların yanında vatandaşlar da depremden etkilenen vatandaşlar için yardıma konuldu. Bu durumda depremzedelerin kolay ulaşabileceği ve yardım alabileceği web sitelerini bir araya getirdik.

Depremzedeler için web siteleri

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli saat 04.17’de meydana gelen 7.7 şiddetindeki depremin ardından ikinci deprem de 13.24 saatlerinde 7.6 şiddetinde meydana geldi. 

Bu sarsıntılar Kahramanmaraş’ın yanında Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Malatya, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Hatay illerinde de büyük yıkımlara sebep oldu. 

Depremden etkilenen vatandaşların işini kolaylaştırmak amaçlı geliştirilen web siteleri hizmete açılmaya başladı.

  • sesver.in 
  • deprem.io
  • afetbilgi.com

İsimli web siteleri depremzedeler için vatandaşlar tarafından yardım amaçlı geliştirildi.

sesver.in

blCYUABGYBctOXerwLB

Yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarla yardım edebilecek olanları buluşturmayı amaçlayan bu web sitesi, otomatik konum paylaşma ve sesli görüşme gibi özellikleri sayesinde hızlı müdahale şansını büyük ölçüde artırmayı amaçlıyor. Siteye ilk giriş yapıldığında sizleri karşılayan “Yardım İstiyorum” ve “Yardım Edebilirim” seçeneklerinden birini durumunuza göre tıklamanız gerekiyor. Ayrıca bu sitede uygunsuz davranışlarda bulunanlar hakkında suç duyurusu yapılmakta. Siteye ilgili linkten ulaşabilirsiniz.

deprem.io

fOWfKb85DLB

Bu web sitesi de yardım edebilecek vatandaşlar ile yardıma ihtiyacı olan insanları bir araya getiriyor. Bu site sesli görüşme gibi özelliklerden daha çok taleplerin form üzerinden iletilmesini sağlıyor. Web sitesine giriş yapıldığında, yardıma ihtiyacınız varsa “Ben/Tanıdığım Enkazda”, “Gıdaya İhtiyacım Var” ve “Isınmaya İhtiyacım Var” seçenekleri üzerinden ihtiyaçlarınızı iletmenize olanak sağlıyor. Eğer yardım etmek istiyorsanız, “Enkaz Altında Olanlar”, “Gıdaya İhtiyacı Olanlar” ve “Isınmaya İhtiyacı Olanlar” seçenekleri üzerinden de ihtiyaçları görüp yardım yapılmasına olanak sağlıyor. Siteye ilgili linkten ulaşabilirsiniz.

afetbilgi.com

rTbv6KiJq 2qewiC8tOrzn5LN77eAzV6mMuO2pzHvp1fAUqHpJFaKgNrFutBSu0Cdrk8ISM7kT5oxY4Om OWcX5SdJFtMu 2sokSPWBCyM6VoPYxb3PwWpQUye dJIV M0jT Dj

Bu web sitesinin amacı ise afet ile ilgili bilgilerin iletilmesini sağlamak. Geçici barınma noktaları, güvenme toplanma alanları, eşya bağışı imkanları ve Kızılay kan bağışı noktaları gibi kritik ve önemli rol oynayan bilgilere ulaşma imkanı sağlıyor. Siteye ilgili linkten ulaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir