Depremden etkilenen çocukların eğitimlerinden geri kalmaması için yeni bir platform kuruldu. Gönüllü ders adı altında oluşturulan bu platform, tamamen ücretsiz.

onlineegitim

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem, sadece bölgedeki kişileri etkilemekle kalmayıp hepimizi etkiledi. Bu süreçte en çok etkilenenler ise çocuklar oldu. Sosyal medya üzerinden bir çok insan, ailesini kaybetmiş çocuklara yardımda bulunurken, depremzede çocuklara da eğitim konusunda yeni bir platform kuruldu.

Depremden etkilenen çocuklar için ücretsiz eğitim: Gönüllü ders!

Depremden etkilenen çocukların eğitimi, deprem nedeni ile durdu. Bu sorunu fark eden bir topluluk bu konu ile ilgilenmek için bir site kurdu. Bu sitede yedinci ve sekizinci sınıf öğrencilerine LGS sınavına hazırlanmaları için ücretsiz online ders verilecek. Anlık olarak 2723 öğrencisi bulunan bu platformda 1656 öğretmen bulunuyor. 

Online eğitim deprem

Tamamen gönüllülük esasına dayalı olan bu platform, eğitim almak isteyen öğrencilerin kısa bir form doldurup hangi dersten eğitim almak istediklerini seçmeleri ile başlıyor. Ayrıca psikolojik destek alması gereken çocuklar için platformun bünyesinde gönüllü olarak çalışan rehberlik öğretmenleri de bulunuyor. 

Yeterli öğretmen sayısına ulaşıldığı için öğretmen alımı durdurulmuş durumda. Ders programlarının oluşturulmaya başlandığı eğitim, mart ayının ilk haftası başlayacak. Ayrıca bu eğitim sadece depremin gerçekleştiği Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Diyarbakır, Adana, Kilis, Şanlıurfa, Osmaniye ve Gaziantep şehirlerinde yaşayan depremden etkilenen çocukları kapsıyor.

İlgili siteye ulaşmak için

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir