Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşen depremin etkisi devam ediyor. Depremin büyüklüğü 7.4 büyüklüğünde ölçülmüş ve yakın çevresinde yer alan diğer birçok bölgede de hissedilmiş. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Adana, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa gibi şehirlerde şiddetli hissedilirken; Mersin, Konya gibi diğer yakın bölgelerde de şiddetli şekilde hissedilmiştir. Deprem sonrasında ise artçılar devam ediyor. En büyüğü 6.6 olmak üzere 66 artçı depremin meydana geldiği belirtildi. Bu durum sonucunda iletişim operatörleri de devreye girdi ve tüm bölgeleri ilgilendiren açıklamalar da bulundular.

deprem sonrasinda operatorler kullanim kapasitesini artirdi ucretsiz konusma tanimladi

Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom depremden etkilenen tüm bölgelerde ücretsiz şekilde internet ve konuşma paketi tanımladı. Operatörler aynı zamanda mobil baz istasyonlarıyla bölgede kapasite artırımına gitti. Bununla beraber kısıtlı hizmet veren bölgelerin de olduğunun altı çizildi. Bölgede gerçekleşen yüksek şiddetli deprem ve artçı depremler enerji altyapısını da belli oranda olumsuz etkiledi. Altyapının yaşadığı olumsuz durum elektrik kesintilerine neden oldu. Bu durum sonucunda birçok kişi yeterli iletişimi sağlayamadı. Bu noktada operatörler devreye girerek bazı faaliyetlerde bulundular. 

Türk Telekom; Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem ile ilgili üzüntüsünü belirtirken deprem bölgesinde bulunan müşterileri için ücretsiz konuşma ve internet yükleminde bulunduğunu belirtti. İletişime kapalı olan müşterileri için mobil, internet ve sabit hatların görüşmeye açıldığını ekledi. 

Turkcell’de Kahramanmaraş ve çevre bölgelerde meydana gelen depremden dolayı üzüntüsünü belirtti.  Müşterileri için hatlarına acil iletişim ihtiyaçları adına ücretsiz konuşma, SMS ve internet tanımladığını iletti. Bölge için ekiplerinin yönlendirildiğini ve kısıtlı kapasiteyle hizmet veren sahalarının yer aldığını da belirten Turkcell Geçmiş olsun Türkiye notunu da ekledi.

Vodafone’da diğer operatörler gibi Kahramanmaraş ve çevre iller için geçmiş olsun mesajını iletirken, afet bölgesinde bulunan müşterileri için iletişim kolaylığı oluşturma amacıyla ücretsiz konuşma, sms ve internet tanımladığını belirtti. Vodafone bildirisinin sonunda “Geçmiş olsun Türkiye” mesajını da iletti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir