Geçtiğimiz yıl yapılmış olan resmi duyurusunun ardından korsan içerik koruma yazılımı olarak tanınan Denuvo sonunda Nintendo Switch’e geldi.

Irdeto, yayınladığı bir basın bildirisi ile Nintendo Switch geliştiricilerinin ve yayıncılarının artık Nintendo Geliştirici Portalı üzerindeki koruma yazılımına erişebileceğini duyurdu. İlk olarak sunulan araç ise, Nintendo’nun hibrit konsolu için geliştirilmiş olan oyunların korsan kullanımını engelleyen “Nintendo Switch Emulator Protection” adlı koruma sistemidir.

Basın açıklamasında şu açıklamalara yer verildi:

“Bir oyun PC versiyonunda korsana karşı korunuyor olsa bile, Nintendo Switch’te yayınlanan versiyon ilk günden itibaren emüle edilebilir ve PC’de oynanabilir oluyor, böylece PC versiyonunda sunulan güçlü korumalar atlanabiliyor. Bu durum Nintendo Switch’te bulunan sayısız oyundan herhangi biri için söz konusu olabilir.”

Nintendo Switch dünya çapında 103 milyondan fazla sattı

Nintendo kararlı gözüküyor

Video oyunlarının emülasyonu, endüstride sıkça tartışılan etik ve yasal konular arasında yer alırken, Nintendo emülasyona karşı tutumunu değiştirmedi. Yakın bir zamanda, ünlü Dolphin adlı GameCube ve Wii emülatörünün Steam platformunda yayınlanmasını Nintendo engelledi.

Nintendo’nun emülasyonu engellemiş olduğu bir diğer olaylar arasında, Lockpick adlı Switch emülasyonu için kullanımı sağlanan bir aracın web sitesinde yer alması nedeniyle Nintendo’nun GitHub’a çok sayıda DMCA yayından kaldırma talebi göndermesi de yer alıyor.

Ayrıca, yasadışı ROM’ların satışını yapan Nintendo hack grubunun bir üyesi olan hacker Gary Bowser hapisten erken tahliye kararı verildi. Ancak önceden yapmış olduğu yasadışı faaliyetleri sebebi ile Nintendo’ya halen milyonlarca dolar borcu bulunuyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir