Dead Space oyun dünyasında neredeyse kült hâle gelmiş oyunlar arasında görülebilir. Glen Schofield tarafından oluşturulan Visceral Games ile geliştirilen ve Electronic Arts aracılığıyla yayımlanan medya imtiyazı olarak görülüyor. Oyun serisi, üçüncü şahıs nişancı aynı zamanda hayatta kalma ve korku temalarını da içeriğinde barındırıyor. 

deadspace2

Amerikalı oyun üreticisi aynı zamanda yayımlayıcısı olan Electronic Arts çoğu kişinin bildiği kısaltma ile EA’nın bünyesinde Dead Space de yer alıyor. Dead Space yeniden yapımı, 27 Ocak tarihinde PS5, Xbox Series X/S ve PC için piyasada yer edindi. İki günlük satışlara göre ABD aylık yazılım sıralama durumunda 2. sıraya yerleşti. NPD raporlama dönemi 1 ile 28 Ocak tarihleri arasındaydı.

Yayıncı şu an için Dead Space oyunlarının daha fazla yeniden yapımını hizmete sunacağı ile ilgili net bir bilgi veya yorumda bulunmadı. Bununla beraber en son yayınlanan oyunun devam filmiyle bağlantısı olan yeni bir son sahnesi bulunuyor.  Dead Space yeniden yapımının geliştirilmesini üstlenen Motive, geçen yıl Marvel Iron Man oyunu için çalışmalarda bulunacaklarını duyurdu. VGC, Dead Space’in yaratıcı yönetmeni Roman Campos-Oriola’ya gelecekteki yeniden yapım potansiyeli ile ilgili düşündüğünü sordu.

Dead Space ile ilgli sevenlerini heyecanlandıracak iddialar yer alıyor

Campos-Oriola sorulan soru karşısında bazı cümleler söyledi. Bu cümlelerin içeriğinde kişisel olarak Dead Space’in oldukça büyük hayranı olduğunu belirtti.  Bununla beraber şu an için gelecek üzerine net cümlelerde bulunamayacağını da ifade etti.

Açıklamalarına devam ederek; Dead Space ile ilgili bu oyunda yer almak üzere katıldığını ve onun gibi birçok insanın da orada olduğunu belirtti. Markanın bir geliştirici olarak büyük çekiciliğe sahip olduğu da diğer sözleri arasında yerini aldı. Bu şekilde söylemlerde bulunan ünlü isim, oyunun devam oyunlarının da Remake olarak geri dönebileceği konusunda yeşil ışık yakmış oldu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir