Türkiye’de yerli siber güvenlik çözümleriyle fark yaratan DataFlowX, Tech Data ile hizmetlerini dünyaya sunacak. Yenilik, özel lansman ile duyuruldu.

Türkiye’de yerli siber güvenlik şirketi olarak tanınan DataFlowX, hizmetlerini yurtdışına açıyor. Bunun için BT alanında küresel distribütör olarak tanınan Tech Data ile iş birliğine giden Data FlowX, büyüyen pazarın önemli oyuncularından birisi olmayı hedefliyor.

Siber güvenlik pazarı büyüyor

Siber güvenlik alanıyla ilgili yapılan pazar araştırmalarında, son 10 yıldaki büyümeye dikkat çekildi. 2021 yılı genelinde 40 milyarı aşan ihlaller nedeniyle ciddi zararların yaşandığı sektörde, şirketlerin yatırımları da arttı. Sektörün geleceğine yönelik yapılan değerlendirmelerde ise 2029’a kadar 376,3 milyar dolarlık bir hacme ulaşılması bekleniyor. Bu kapsamda Türkiye’de önemli bir anlaşma sağlandı.

Tech Data A TD SYNNEX Company (NYSE: SNX) Türkiye’de bu pazarın öncülerinden olan DataFlowX ile anlaşma yaptı. Anlaşma kapsamında Data FlowX’in çözümleri Tech Data tarafından küresel pazara sunulacak.

Data FlowX büyümesini hızlandırabilir

Bugün düzenlenen lansmanda iki şirketin temsilcileri açıklamalarda bulundu. Tech Data A TD SYNNEX Company Türkiye Genel Müdürü Behçet Yumrukçallı tarafından yapılan açıklamalarda Tech Data’nın 100’ü aşkın ülkede 150 bine yakın müşteriye hizmet sağlandığı vurgulandı. Siber güvenlik çözümlerinde Data FlowX ile hizmet kalitelerini arttıracaklarını vurgulayan Genel Müdür Yumrukçallı, “Günümüzde siber güvenlik alanında en öne çıkan yaklaşımlardan birisi de sıfır güven mimarisi yaklaşımı. Genellikle güvenlik sistemleri bir ihlal tespit etmedikçe bir ağın güvenli olduğu varsayılır ancak sıfır güven mimarisi yaklaşımı, ihlal tespit edilmese de bir ağın her zaman güvenli olmadığını varsayar. Her işlemin, verinin ve kimliğin güvenilmez olduğunu kabul eder. Tüm dünyada hızla benimsenen bu yaklaşıma uygun ürünlerin DataFlowX tarafından yerli imkanlarla üretilmesini çok değerli buluyoruz. Çünkü bizim de hedeflerimizden birisi siber güvenlik alanında faaliyet gösteren yerel girişimlerin büyümesine ve globalleşebilmesine destek olmaktır. DataFlowX’in yerli ürünlerini de önce ülkemizde birçok farklı sektörde konumlandırmayı, ardından yurt dışında da kullanımını yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Data FlowX cephesinden açıklama ise lansmanda bulunan DataFlowX Genel Müdürü Burak Çifter’den geldi. Gelişen hizmetlere ve Tech Data ile yapılan anlaşmaya dikkat çeken Çifter, “DataFlowX olarak yerel pazarda ilk ve tek yeni nesil veri diyotu DataDiodex, ağlar arası güvenlik geçidi DataBrokerx çözümlerinden oluşan ‘Ağlar Arası Güvenli Bilgi Geçidi Çözüm Ailemiz ile hassas ve kritik ağların donanım tabanlı ve fiziksel seviyede izolasyonunu sağlıyoruz.  İş ortaklarımızın sunduğumuz tüm bu çözümlerden kolay, verimli, güvenli biçimde yararlanmaları, siber savunma çözümleriyle güvenlik portföylerini güçlendirebilmeleri için BT ekosisteminin lider bir küresel distribütörü ve çözüm toplayıcısı olan Tech Data ile yaptığımız iş birliğinden mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir