Yarı hamam böceği yarı hayvan hamam böceğini başarıyla yaratan mucit, icadının sadece insanlık yararına kullanılacağını duyurdu.

Eylül ayı başlarında teknik gündemi ele alan bir gelişme yaşandı. Bir RIKEN bilim adamı ve ekibi, başarılı bir şekilde bir hamamböceği yarattı. Bu hamamböceği üretiminin biyoteknoloji alanında büyük bir adım atabileceğine inanılıyor. Bu kadar güçlü bir teknolojinin askeri ve siyasi casusluk için kullanılabileceği fikri, teknoloji camiasında hızla yayıldı. Proje lideri Kenjiro Fukuda konuyla ilgili yorum yaptı ve icatlarının yalnızca meşru amaçlar için kullanılacağına dair güvence verdi.

Cyborg robot hamam böceği

Kenjiro Fukuda, cyborg hamamböceklerinin enerji tüketimi açısından robotlardan çok daha verimli olduğunu açıkladı.Robotlardan farklı olarak hamamböcekleri hareket etmek için doğrudan kendi kas sistemlerini kullanır. Böceğin sinir ağına gönderilen elektrik akımlarını kullanarak hangi kasların kasıldığını veya gevşediğini belirleyebiliriz. Korkunç bir senaryoya sahip bir bölüm, sert bilim kurgu hayranları arasında popüler olan Black Mirror dizisi tarafından ele alındı. Tozlaşma için çok önemli olan arıların soyu tükendikten sonra insanlar, robotik arılarda bir çözüm buldu.

Ancak, bilgisayar korsanlarının sistemi ele geçirmesinden sonra robotik arılar dünya çapında suikastlar için kullanıldı.Kenjiro Fukuda, yarattıkları tartışmalı projenin arama kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak gibi insani amaçlar için kullanıldığına inanıyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir