Oyun dünyasının en ünlü haritalarından biri olan Dust 2, CS: GO e-spor sahnelerinden kaldırılıyor. İşte detaylar;

CS:GO bot kodları

De_Dust 2… Half-Life için bir mod olarak oluşturulan bu Counter Strike haritası o kadar ünlü ki her oyuncu onu en az bir kez ziyaret etmiştir. Ancak son dakika haberi, özellikle Espor’dan sonra CS:
GO hayranlarını kızdırabilir. CS:GO’nun en büyük espor sahnelerinden biri olan Intel Extreme Masters turnuvasında Dust 2 haritasının kullanılmayacağı açıklandı.

De_Dust 2 CS:GO’da hala oynanabilir

Dust 2’yi IEM turnuvalarından çıkarmak, onun oyundan tamamen çıktığı anlamına gelmez. Oyuncular Dust 2’de oynayarak birbirlerine karşı yarışabilirler. Bununla birlikte, yeni kararın espor alanı üzerinde büyük bir etkisi olacağına inanılıyor.

Espor sahnesinde en çok kullanılan haritalardan biri olan Dust 2, terörist ekip katılımcılarına diğer haritalara göre çok büyük avantaj sağladı. Örneğin, Terörist ekibinin Inferno’da P.02 kazanma oranı varken Train’de yalnızca F.83’tür. Ancak Dust 2 haritasına bakıldığında yüzde s.21’e çıkıyor.

Bu değişikliğin dışında güncellemede AWP ana mermi sayısı 5’e düşürülmüştür. Bununla ateş ederek kullanmak daha zor olacak gibi görünüyor. M4A1-S uzun mesafede zayıfladı. Ayrıca testlerde bazı kullanıcılar, M4A4’ün M4A1-S’ye göre uzun menzilli bir avantaja sahip olduğu sonucuna vardı. Tüm bu değişikliklere verilen ilk tepkiler genellikle olumsuzdu. Ancak önümüzdeki haftalarda iyileştirmeler yapılacağı ve eski hatlara döneceğimiz anlaşılıyor.

Yıllardır dengesiz olduğu için eleştirilen harita, daha adil bir takım kar paylaşımı elde etmek amacıyla espor sahnesinden kaldırılmış gibi görünüyor. Dust 2, Anubis adlı bir harita ile değiştirilecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir