Cache ve Subzero gibi haritaların yaratıcısı olan FMPONE, sevilen Santorini haritasını Counter-Strike 2 için Thera adında yeniden yarattı. Eski adı Santorini olarak bilenen harita, CS2 için Thera olarak adlandırıldı.

Santorini Haritasından Görseller
Santorini Haritasından Görsel

Cache ve Subzero gibi yılların eskitemediği klasik haritaların arkasındaki üretici FMPONE, 2016’da CS:GO’da yayınlanan Santorini operasyon haritasını yenilenen yüzüyle ortaya çıkarmak adına kolları sıvadı. Thera adıyla yenilenen çalışmasını Counter-Strike 2 için yayınladı.

Gelelim FMPONE’un en ünlü haritasına; Cache olarak bilinen haritası zamanında ona büyük bir popülerlik kazandırmıştı. Henüz Counter Strike 2 adına tamamen yeniden yapılmamış olmasına rağmen Thera’nın tasarımında yoğun bir çalışma sürmektedir. Bu açıdan “Thera” teknik olarak yepyeni bir harita değil, zamanında CS:GO için Operation Wildfire ile birlikte yayınlamışlardı. Yunanistan’ın sokaklarının ruhunu yansıtmayı oldukça güzel başaran bu eşsiz harita, Santorini’nin yeniden yapımı olarak karşımıza çıkıyor. Bu son sürüm için Yunan adasının klasik adını kullanmak yerine Thera olarak akılda kalıcı bir isimle adlandırıldığı açıklandı.

CS2’de Thera’ya Genel Bakış

CS2’de Thera’ya Genel Bakış
CS2’de Thera’ya Genel Bakış

İlk girdiğiniz andan itibaren sizi bir tatil havasının içinde hissetmenizi sağlayan haritanın orta kısmı ise oldukça aydınlık ve ferah. Bu kısım çatışmaların en yoğun yaşanacak yeri olmasıyla da ayrıca değerleniyor. Açık renklerin sıklıkla kullanıldığı harita, hoş ve göz yormayan bir yapıya da sahip. Kullanılan canlı renklerle ise daha estetik bir görüntü sunuyor. Kenarlarına gelecek olursak; dar boğaz noktaları ve pusu kurmak adına sinsi açılarla dolu. Bunun yanı sıra çok sayıda küçük sahne ve detaylı dokularla birlikte süslenmiş Thera haritası karşımıza çıkıyor. Harita bu yönüyle uzun süredir yapım aşamasında ilerlemiş ve bir haritanın bitmiş versiyonu olarak gibi hissettiriyor. Elbette oyuncular haritayı denedikçe yapımcı tarafından ek güncellemelerle harita da bir takım yeniliklerde beraberinde gelecektir.

Santorini Haritasından Görsel
Santorini Haritasından Görsel

27 Aralık’ta oyunculara yayınlanmış haritanın şimdiden binlerce takipçisi bulunuyor. Bu sayının önümüzdeki günlerde katlanarak artacağını göstermekteyiz. Gelelim son haberimize;  Thera artık hem sıradan oyun modunda hem de rekabetçi oyun modunda oyuncuların oynayabileceği haritalar arasında kendisini göstermeye başlayacak. Eğer oyuncular tarafından beğenilirse ileriki dönemde aktif görevlerin yapıldığı haritalar arasında kendisini bulabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir