Özellikle Google Chrome kullanıcılarının sıkça karşılaştığı “CRdownload” dosyaları oluyor. İndirme işlemine yönelik bir uzantı olan bu dosyalara çift tıklandığı zaman hiçbir tepki vermiyor ve bir hata mesajı alabiliyorsunuz. Dosya uzantılarından birisi olan CRdownload’ın detaylarını ve nasıl açabileceğinize bu içeriğimizde bakacağız. İnternetten indirmiş olduğunuz .zip veya .rar gibi dosyaları WinRAR aracı ile açmak mümkün oluyor. MP3 ve MP4 dosyaları ise Windows Media Player üzerinden açılabiliyor. Peki CRdownload dosyası nasıl açılır? Bilgisayarınıza indirmiş olduğunuz CRdownload dosyasını açmakta zorlanabilirsiniz. Dosyaya tıkladığınız zaman hiçbir tepki vermeyecek ve bir hata mesajı alacaksınız. Gelin şimdi bu durumda ne yapabileceğinize bakacağız.

CRdownload uzantılı dosyalar nedir?

1 1577527653

CRdownload dosya türü web dosyaları kategorisinde yer alıyor. Daha çok Google Chrome üzerinden dosya indirme gerçekleştiriyorsanız, bu dosya formatını görmüş olmalısınız. Chrome’un sahip olduğu bu CRdownload formatı bir anlamda indirme istemcisi görevi görüyor. Bu kapsamda Chrome’da indirilmesi tamamlanmayan işlemler ait bu şekilde gözüküyor ve CRdownload formatına sahip oluyor.

CRdownload dosyaları nasıl açılır?

Bilgisayarınızda yer alan CRdownload dosyasını açmak için Google Chrome ile beraber birkaç program daha kullanabilirsiniz. Google Chrome haricinde bu dosya uzantısını açabilmek için diğer tarayıcıları da kullanabilirsiniz. Ayrıca download aracı olarak bu dosyayı açabileceğiniz diğer araçlar ise şu şekilde;

File Magic ile CRdownload açma

CRdownload dosyasını görüntülemek için genel bir dosya görüntüleme programı kullanabilirsiniz. Açamadığınız CRdownload dosyasında ise File Magic adlı programı kullanabilirsiniz. File Magic ile ayrıca diğer dosya görüntülemelerinizi de yapabilirsiniz.

  • File Magic programını indirin.
  • Kurulumu açarak yükleme dizinini seçin.
  • Kurumu tamamladıktan sonra programı açın.
  • Programı açtığınız zaman sol üstten aç diyerek veya dosyayı programa sürükleyerek içeriği görüntüleyebilirsiniz.

Yapacağınız bu işlemler ile CRdownload uzantılı dosyayı kolay bir şekilde görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca indirmiş olduğunu File Manager programı ile sadece bu uzantı değil Excel gibi bilgisayarınızda yer almayan dosya araçları var ise bu program üzerinden görüntülemeniz mümkün olacaktır. CRdownload dosyaları ise Chrome’da indirilmesi tamamlanmayan dosyalardır. Bu sayede tekrar indirmeye başlatabilir ve içeriği görüntüleyebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir