Bu yazımızda Cortana’nın ne olduğu ve ne işe yaradığını merak eden Windows kullanıcıları için detaylı bir rehber hazırladık. İşte Cortana ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruların yanıtları;

Microsoft siber saldırıyla karşı karşıya

Cortana nedir, Windows 10 PC kullanıcıları tarafından en çok sorulan sorulardan biridir. Windows 10 işletim sistemi ile gelen servisler, PC kullanıcıları için hayatı çok daha kolay hale getiriyor. Pek çok işevi bulunan Cortana, tıpkı akıllı telefonlarınızda olduğu gibi bilgisayarınızda kullanabileceğiniz bir sesli asistan olarak geliştirilmiştir.

Yazılım devi tarafından sağlanan Windows 10 işletim sistemini satın aldıysanız veya yeni bir bilgisayar aldıysanız, muhtemelen sistemde Cortana adlı bir uygulama görmüşsünüzdür. Bunun yanı sıra, uygulamanın tam olarak ne yaptığını merak etmiş olabilirsiniz. Windows 10 işletim sistemine entegre edilmiş

Cortana, çok kısa sürede tüm dünyada oldukça popüler hale geldi. Birçok kullanıcı tarafından sevilen Cortana, Türkiye’de çalışmıyor. Bu nedenle Türkiye’deki Windows 10 kullanıcıları şu anda bu özellikten yararlanamıyor.

Cortana nedir?

Cortana, ABD merkezli yazılım devi Microsoft tarafından geliştirilen bir dijital asistandır.

Cortana, Microsoft tarafından 2 Nisan 2014 tarihinde Windows 8.1 için tanıtıldı. Cortana’nın çıkış tarihi 4 Nisan 2014, ancak Microsoft için uzun bir geçmişi var. Cortana projesi, Microsoft’un yaklaşık 5 yıllık bir çalışmasının ürünüdür.

Cortana, Windows 10’daki en güçlü araçlardan biridir. AI’dan ilham alan oyun karakterinden farklı olarak, daha analitik kavramlarla öğrenme yöntemlerini kullanır.

Kullanıcı deneyimini bir üst düzeye çıkarmak için Cortana, 2015’in başından beri Apple Siri’ye ciddi bir rakip oldu. Kişisel asistan olarak tasarlanan Cortana, Microsoft’un Bing arama motoruyla çalışır.

Yazılım devinin sanal asistanına erişmenin birkaç yolu var. Bu yöntemlerden ilkinde görev çubuğundaki arama kutusuna Cortana yazmanız gerekiyor. Başka bir yol, görev çubuğundaki Cortana simgesine tıklamaktır. Bu simge görünmüyorsa, görev çubuğuna sağ tıklayın ve Cortana Düğmesini Göster’i seçin.

Popüler dijital asistan, kullanıcı sorularını yanıtlamak için Bing arama motorunu kullanır. Peki, dünya çapında birçok Windows 10 kullanıcısının sevdiği Cortana ile ne yapabilirsiniz?

Cortana ne işe yarar?

  • Alarm kurar.
  • Talimat verin.
  • Bir anımsatıcı oluşturun.
  • E-posta yazma.
  • hava durumunu gösterir.
  • Bazı soruları yanıtlayabilir.
  • İnternette arama yapabilirsiniz.
  • Sistemde bir uygulama açın.
  • Bilgisayarda bir dosya veya klasör bulabilir.
  • Kullanıcıları yaklaşan toplantılardan haberdar eder.

Cortana kimin sesi?

Microsoft tarafından geliştirilen uygulamanın adı Halo oyununun karakterine dayanmaktadır. Oyundaki mevcut karakteri Jen Taylor tarafından seslendirilmiştir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir