Copilot için güncellemeler devam ediyor. Microsoft şimdi de yapay zeka aracını Dosya Gezgini’ne getiriyor. İşte detaylar.

Microsoft, yapay zeka alanında Copilot’u ön plana çıkarmaya devam ediyor. Yapılan güncellemeler ile GPT-4 üzerinden yepyeni yetenekler kazanan Copilot, şimdi Windows 11 işletim sisteminde daha fazla yer almaya başlayacak. Gelecek Windows sürümlerinde tamamen Copilot odaklı bir yazılımın geliştirilmesi beklenirken Copilot hakkında yeni bir gelişme daha yaşandı.

Windows 11’e Copilot Desteği

Daha önce çeşitli Copilot özellikleriyle desteklenen Windows 11 için sıra dosya gezgininde. Dosya gezgininde yer verilecek Copilot, daha gelişmiş özelliklerin kullanılmasını sağlayacağı gibi pratik bir kullanımı da destekleyecek. Bu konuyla ilgili Microsoft’un şu anda test aşamalarını sürdürdüğü PhantomOfEarth tarafından ortaya çıkarıldı.

Copilot, Windows 11'in Dosya Gezgini'ne Geliyor
Copilot, Windows 11’in Dosya Gezgini’ne Geliyor

Yapılan ilk açıklamalara göre Dosya Gezgini’ne Windows 11 Build 26080 itibariyle Copilot eklenecek. Herhangi bir dosyaya sağ tık yapıldığında kullanıcıların karşılarına çıkacak Copilot seçeneği, kullanıcıların ilgili dosya için Copilot üzerinden işlem yapmasını sağlayacak. Copilot’a gönder gibi seçenek ile dosyayı yapay zekaya aktarabilecek kullanıcılar, yapay zeka desteği ile özet çıkarma gibi ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

Microsoft Copilot’ta İddialı

Copilot hakkında daha önce açıklama yapan Microsoft, yapay zeka uygulamasının Windows 11 işletim sisteminde daha etkin bir şekilde yer alacağı ve hemen hemen yapay zekâ alanındaki tüm özelliklere de yer verileceğini duyurmuştu. Tüm bunlar Microsoft’un yeni projesine ne kadar destek verdiğini ortaya koyarken beklentileri de arttırdı. Bundan sonraki süreçte Microsoft 365, Paint ve Fotoğraflar uygulamalarında örneğini gördüğümüz gibi daha fazla Windows 11 özelliğinde ve uygulamasında Copilot’un yer alması bekleniyor. Hatta iddialar öylesine ileriye taşınmış durumdaki Windows 11 desteği ile piyasaya çıkacak yeni bilgisayarlarda özel Copilot tuşunun kullanılacağı bile öne sürülüyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir