Continental, CES 2024 kapsamında otomobiller için yüz tarayabilme özelliği geçireceğini duyurdu. Günümüzde üretilen birçok otomobil anahtarsız giriş teknolojisine sahip ancak Continental’ın geliştirdiği yeni teknoloji sayesinde anahtar ya da telefon ihtiyacını tamamen kaldırılıp süreci daha pürüzsüz hale getirme iddiasına sahip.

Geliştirdiği altyapı da fotoğrafla ya da maske ile geçilemeyeceğini iddia eden şirket, TrinamiX imzalı sistemin açıklamalarına göre taranan kişinin canlı olup olmadığını cildine bakarak belirleyebiliyor. Araç dışı kullanımda B sütununa bir kamera yerleştirileceği ve aynı zamanda bu konuma farklı bilgiler veren ekranda konulacağı belirtilmiştir. Bu sistem sayesinde hırsızlığı engellemek ve çocukların aracı gizli şekilde kullanmasına engel olacağı söylenmiştir.

Continental Teknolojisi Bazı Araçlarla Karşımıza Çıkabilir

Continental Teknolojisi Bazı Araçlarla Karşımıza Çıkabilir
Continental Teknolojisi Bazı Araçlarla Karşımıza Çıkabilir

Bu alandaki en gelişmiş sistemi geliştiren Continental, teknolojiyi 2024 veya 2025 yılında bazı araçlar ile kullanıma çıkarabilir. CES 2024 kapsamlarında otomobil odaklı başka adımları olmuştur. Örneğin OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka temelli sohbet botu, Chat Gpt 2024 yılının ikinci çeyreği itibariyle VolksWagen araçlarının bir parçası halini alacak.  

Passat, Golf, Tiguan gibi modellerin yanında,  ID teknolojisi elektrikli araçlara da verilecektir. Bu teknoloji sayesinde kişilerin araçlarına daha fazla iletişim kurmasına imkan tanıyacaktır. ChatGpt ile birçok konuda sürüş için detaylı bilgi alınabilir, ya da araç özellikleri sohbet botunda yönetilebilecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir