Gizlilik odaklı küçük iyileştirmeler ve yeni tasarımı ile duyurulan ColorOS 12 özellikleri ile şimdiden dikkat çekiyor. Yeni arayüz ile birlikte kullanıcıları daha güvenli ve kolay bir kullanıma sahip platform bekliyor.

Android 12 işletim sisteminin tanıtılması ile birlikte bu alanda OPPO özel arayüzü için 12. sürümü kullanıcılara sunmaya başladı. Özel Alfa sürüm testleri ile test süreci devam eden ColorOS özellikle geçtiğimiz hafta boyunca çok ciddi bir güncelleme geçirdi ve arka arkaya gelen güncellemeler ile birlikte istenen performansın ve güvenliği sunulabilmesi mümkün hale geldi. Alfa testlerde yapılan testler ve yeni arayüz için gerçekleştirilen incelemeler, şimdiden özelliklerin neler olduğunun öğrenilmesini sağladı.

ColorOS 12 özellikleri neler?

OPPO’nun özel bir çalışması olarak gerçekleştirilen yeni arayüzde özellikle yerel dil desteği daha da arttırılmış durumda. Metin oluşturmak ya da çeşitli kısaltmalar kullanma noktasında kullanıcılara seçenek sunan OPPO, 67 farklı dilde destek sağlamaya başladı. Bu bakımdan yeni dönem itibari ile kullanıcıların çok daha iyi bir deneyim elde edeceğini söylemek mümkün. 

Yeni arayüzde yapılan yakalanan bir diğer fark ise temada daha iyi bir görünüm elde edebilmek adına duvar kağıdı odaklı bir renk seçiminin yapılabilecek olması. Kullanıcılar favori duvar kağıtlarındaki renkler arasından seçim yaparak temanın bu renk üzerine ayarlanmasını sağlayabilecek.

Android 12 işletim sistemindeki tasarımsal farklılıkları da göz önünde bulunduran OPPO, böylece telefonlardaki widget gibi tüm alanlarda bütünsel bir tasarım desteği sunuyor. Özellikle Google’ın Android 12 işletim sisteminde yakaladığı farklılığı benimseyenler, OPPO’nun özel arayüzü ile bu deneyimi çok daha üst seviyelere çıkarabilecek.

Telefon ara yüzünde önemsenen konulardan bir diğeri ise güvenlik ve gizlilik. Gizlilik panosu dahil olmak üzere Android 12 işletim sistemi ile getirilen yenilikleri kullanıcılarına tek bir ekran üzerinden sunmaya başlayan OPPO, böylece uygulamaların telefonda elde ettiği tüm izinleri ve yetkileri tek bir ekran üzerinden yönetme imkanı sağlıyor. Üstelik tüm bu özelliklere ek olarak kamera ve mikrofon erişimi göstergeleri, kullanıcılara anlık bildiriliyor. Cihazlarda bir uygulamanın kamera ya da mikrofon özelliğine erişim sağlaması halinde bildirim çubuğunda yer alacak özel ikonlar ile kullanıcılar hemen haberdar edilerek duruma karşı önlem alınması sağlanıyor.  Üstelik pil tüketiminde de optimizasyon yapmayı ihmal etmeyen OPPO, önceki versiyonlara göre pil tüketimini yüzde 20 oranında daha tasarruflu hale getirildiğini de duyurdu.

Tüm bu yenilikler ile güncellenen OPPO’nun yeni özel kullanıcı arayüzü, bu bakımdan yeni sürümü ile OPPO kullanıcılarını çok daha memnun edecek gibi görünüyor. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir