Işın izleme teknolojisi, bilgisayarlardaki grafik kalitesini ve performansını büyük oranda etkilerken yeni teknoloji artık mobil cihazlarda da kullanılabilecek.

Samsung ve AMD tarafından yapılan ortak bir çalışma, akıllı telefonlarda yepyeni bir dönem başlatacak. Şirketler tarafından yapılan açıklamalara göre yeni dönemde kullanıcılar yepyeni bir teknoloji kullanma imkanı elde edecek. Exynos 2200 mobil oyun sektöründe tüm şartları baştan yazabilir.

Exynos 2200 neler sunacak?

Ortak bir çalışma ile geliştirilen yeni yonga seti ışın izleme teknolojisini destekliyor. Sektörün yeni teknolojilerinden birisi olarak gelecek vadeden bu yenilik, akıllı telefonlarda oyun oynamayı sevenler için şartları çok daha cazip hale getiriyor. Zira yapılan tanıtımda da bu duruma özel bir vurgu yapılırken ışın izleme teknolojisi ile çok daha gerçekçi ve net görüntülerin elde edilebileceği belirtildi.

Yapılan ilk açıklamalara göre yeni yonga setinde son teknoloji ile geliştirilen ARM çekirdekleri yer alıyor. AMD destekli  RDNA 2’nin de dahil edildiği yonga setinde gerçek zamanlı bir ışın izleme gerçekleştiriliyor. Böylece kullanıcılar sahnedeki nesnelere göre değişken odak teknolojisinden yararlanarak cihazlarda çok daha iyi bir görüntü kalitesine ulaşabiliyor.

Yeni teknolojinin kullanılmaya başlanması özellikle sektörde bu alanın liderlerinden birisi olarak görülen şirketlere karşı Samsung’un çok daha fazla güçlenmesini sağlayacak. Üstelik Samsung’un ekran panellerinde yaptığı gibi yeni teknolojisini pek çok farklı şirkete pazarlaması da ihtimaller dahilinde.

display

Işın izleme teknolojisiyle üstün destek sağlanacak

Işın izleme özellikle işlemci üzerinden yapılan hesaplamaların artmasını ve gerçek zamanlı olarak yüksek performanslı bir şekilde bu hizmetin sunulmasını zorunlu kılmaktadır. Özellikle oyun gibi çok hareketli içeriklerde böylesine bir teknolojiyi sunmak, güçlü donanımların kullanılmasını da zorunlu tutuyor.

Exynos 2200 GPU’nun mevcut en iyi Mali GPU’dan %30’a kadar daha hızlı olması bekleniyor. Bu kapsamda ise şirketin çok daha iyi bir performans ile sektördeki en yeni ve en iyi yonga setlerinden biri olma iddiası da artmış oluyor. Önümüzdeki dönemlerde çeşitli performans testleri ile paylaşılması beklenen yeni teknolojinin, yenilikçi bir çözüm olarak akıllı telefon piyasasında fark yaratması içten bile değil.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir