Coinbase, NFT pazarında yapmış olduğu hamle ile rakiplerinin her birini şaşırttı. Yeni bir platform üzerinde çalışmalarına devam eden şirket, yıl sonuna kadar pazar pazarda yerini alacak. 

Brian Armstrong ve Fred Ehrsam tarafından 2012 yılında kurulan Coinbase, günümüzde popüler olan kripto para borsalarından biridir. Bunun yanı sıra şirket, kendi, NFT pazarını oluşturacağının bilgisini verdi. Yıl sonuna kadar pazarda yerini alması beklenen bu platform, açık pazar mantığı ile çalışmalarına devam edecek. OpenSea, Rarible, SuperRare, Foundation ve KnownOrigin gibi pazarı domine etmeyi başaran bazı şirketlerin yanı sıra Binance ve FTX gibi platformlarda kendi NFT pazarı ile sektörde yer alacağının duyurusunu yaptı. Coinbase’de bu pazarda görmüş olduğu fırsatı değerlendirerek, kendi sistemleri üzerine çalışmalara başladıklarının bilgisini verdi. 

2 4

Coinbase NFT, sosyal bir alana dönüşecek

Coinbase, planlaması yapılan çıkış tarihi yaklaşan yeni platformu ile ilgili olarak özel bir blog yazısı yayınladı. Şirket, sosyal hayattaki bazı şeyleri sistemlerine daha detaylı bir şekilde entegre etmek istediklerini ve bunun için de çalışmalara başladıklarını duyurdu. Ardından ise hedefleri ile ilgili söz etti. 

“Coinbase NFT, NFT’leri basmayı, satın almayı, keşfetmeyi, sergilemeyi daha kolay hale getirecek. Karmaşık sistemlerden kurtulup, sezgisel ara yüzler tasarlayarak tüm NFT’lerin erişilebilirliğini daha kolay hale getiriyoruz. Ayrıca sohbet ve keşfetme amacıyla gelenler için de yeni yollar ekliyoruz”

NFT ve Coinbase NFT 

3 6

Non Fungible Token yada kısaca NFT, dijital bir varlığın kendine has, kopyalanıp, bölünmez olmasını ve bu eserlerin de kripto blok zinciri ile alınıp, satılmasını sağlayan bir sertifika olarak değerlendiriliyor. Ethereum, Flow ve Tezos gibi blok zincirlerinin, NFT’leri desteklemesi ile ilgili olarak kendi standartları var ve ancak hepsinin amacı ise aynıdır. Günümüzde dijital sanat, koleksiyon ürünleri, oyunlar, şarkılar, filmler, moda ve hatta spor ile ilgili olarak şeyleri NFT pazarında görmek mümkün oluyor. 

Sanatçılar, çizimlerini, müzisyenler şarkılarını satmak adına, sporcular da sözleşmelerini başka kişiler yatırım yapsın diye tokenize ediyor. Şirket, Coinbase NFT için çoklu zincir desteği vereceğini ancak ilk etapta ise Ethereum blok zinciriyle piyasada yerini alacağını dile getirdi. Platformun katman–2 ölçekleme ağıyla entegre olması da beklenenler arasında yer alıyor. Fakat ERC–721 ve ERC–1155 Ethereum standartlar doğrultusunda tasarlanması da beklentiler arasındadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir