Kripto borsalarından biri olan Coinbase, iş birlikçisi Optimism ile birlikte Ethereum Layer-2 ağı (L2) Base‘in duyurusunu yaptı.

Coinbase NFT ödemeleri Mastercard ile yapılabilecek

Hatırı sayılır kripto borsalarından biri olan Coinbase, iş birlikçisi Optimism ile birlikte Ethereum Layer-2 ağı (L2) Base‘in duyurusunu yaptı. Bugün yeni ağ olan Base’in, test ağında olduğu Coinbase tarafından söylendi. Birçok blockhain ekosistemine erişebilecek olan Base Ethereum’la sınırlanmayacak onu Solana gibi ekosistemlerde görebileceğiz. Coinbase tarafından sosyal medya vasıtasıyla yapılan duyurunun önemli olduğu biliniyor.

Coinbase’in açıklaması ise şu şekilde: “Kullanıcıların, merkezi olmayan uygulamalar veya zincir üzerinde dApp’ler oluşturması için güvenli, düşük maliyetli, geliştirici dostu bir yol sunan Ethereum Layer 2 ağı Base’in test ağı lansmanını duyurmaktan heyecan duyuyoruz”.

Coinbase yeni girişimini duyurdu

Coinbase Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Will Robinson, sözlerinde özellikle son on yılda edinilen deneyimlerden faydalanılarak Base’i geliştirdiklerini ve Base’i zaman içerisinde aşamalı bir biçimde merkeziyetsizleştirme düşüncelerinin olduğundan bahsetti.

Geliştirilen ürünlerin Base’le aracısız bir şekilde entegre edileceği Coinbase tarafından duyuruldu. Robinson, sözlerinin devamında yeni gözde Base’i kripto ekonomi dünyasına giden köprü olarak düşündüklerini söyledi. Açıklama sayesinde görüldü ki, Base’in ağ token’ı olmayacak. Öte taraftan şirket, Base Ecosystem Fund’ın duyurusunu da yaptı. Bu, belirlenmiş yatırım kriterleri karşılayan Base’deki erken aşamada olan projeleri destekleyendir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir