Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından biri olan Coinbase, ABD piyasa düzenleyicisi SEC’e karşı harekete geçti. Şirket, SEC’in kripto endüstrisinin düzenlenmesi konusundaki netliğini sağlamasını talep etmek için dava açtı.

Coinbase, SEC’e Karşı Dava Açarak Netlik Talep Ediyor

Coinbase, kripto para sektörünün piyasa düzenleyicisi olan ABD SEC’e karşı dava açtı. Şirket, kripto endüstrisinin SEC kuralları çerçevesinde düzenlenmesi konusunda netlik talep etti. Temmuz 2022’de yaptığı bir başvuruda, dijital olarak sunulan ve ticareti yapılan menkul kıymetlerin düzenlenmesini yönetecek kurallar önerilmesini talep eden Coinbase, SEC’in dilekçesine özel bir yanıt vermediğini belirtti.

Düzenlenme Konusunda Netlik Talep Ediliyor

Coinbase, SEC’e yaptığı başvuruda kripto endüstrisinin düzenlenmesi konusunda netlik talep etmişti. Şirket, SEC’in kripto para birimleri üzerindeki menkul kıymet yasalarının nasıl uygulanacağına ilişkin daha net kurallar önermesini istiyor.

coinbase ve gentwo digital ortakligini duyurdu

Coinbase, Belirsizliklerden Şikayetçi ve ABD’den Uzaklaşma Sinyalleri Veriyor

Coinbase, SEC’in belirsizliği nedeniyle şikayetçi olduğunu ve ABD’den uzaklaşabileceğini ima ediyor. Şirket, operasyonlarını genişletmek için geçtiğimiz hafta Bermuda’dan lisans almıştı.

SEC Başkanı Gary Gensler’in Tutumu Eleştiriliyor

SEC Başkanı Gary Gensler, kripto para birimleri üzerindeki düzenlemeler konusundaki tutumu nedeniyle eleştiriliyor. Gensler, Ethereum’un bir menkul kıymet olup olmadığına ilişkin bir soruya yanıt vermemişti. Bu tutum, SEC’in kripto endüstrisi için net bir yol haritası ortaya koymadığı şeklinde yorumlanıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir