Coinbase, ABD’deki kullanıcıların kredi almalarına olanak tanıyan Borrow hizmetini durdurma kararı aldı. Bu kararın arkasındaki nedenler hakkında resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, kripto para sektöründeki regülasyonların artması, SEC ile olan gerilimler ve kullanıcıların finansal risk alması gibi faktörlerin etkisi olduğu düşünülüyor.

Regülasyonların Artması

Kripto para sektörü, son zamanlarda regülasyonlar konusunda artan baskılarla karşı karşıya kaldı. Özellikle ABD’de, kripto para borsaları ve hizmet sağlayıcıları için daha katı regülasyonlar getirilmesi gündemde. Coinbase’in Borrow hizmetinin sonlandırılması, regülasyonların artması ile ilgili bir etken olarak düşünülebilir.

SEC ile Olan Gerilimler

Mart ayında, menkul kıymet düzenleyicisi SEC, Coinbase’e Wells bildirimi gönderdi. Borsa ile SEC arasındaki gerilim son günlerde artarak devam ediyor. Coinbase, SEC’in kripto para birimleri ile ilgili net olması gerektiğini savunuyor ve bu yönde bir dava açmıştı. Borrow hizmetinin sonlandırılması, SEC ile olan gerilimlerin etkisine bağlanabilir.

Coinbase NFT ödemeleri Mastercard ile yapılabilecek

Kullanıcıların Finansal Risk Alması

Borrow hizmeti, kullanıcılara kolaylık sağlıyordu ancak aynı zamanda finansal riskleri de beraberinde getiriyordu. Kullanıcılar, borsadan Bitcoin’lerinin yüzde 40’ına kadar borç alabiliyorlardı ve yaklaşık yüzde 9 faiz ödemeleri gerekiyordu. Kredi kontrolleri yapılmıyor ve borçların geri ödenmesi konusunda herhangi bir zorunluluk yoktu. Bu nedenle, kullanıcıların finansal risk alması ve borçlarını geri ödeyememesi, hizmetin sonlandırılmasında etkili olmuş olabilir.

Coinbase’in Öncelikleri

Coinbase, Borrow hizmetinin sonlandırılması ile ilgili nedenlerin olmadığı bir açıklamada, müşterilerin önemsediği ürünlere öncelik verdiklerini belirtti. Bu da, borsanın müşteri memnuniyeti ve güvenliği konusunda ne kadar hassas olduğunu gösteriyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir