Çocukların doğru internet kullanımını teşvik etmek ve yararlı içeriklerle buluşmasını sağlamak adına Çocuklar için faydalı 6 Youtube kanalı önerimize göz atın.

Çocuklar için YouTube’da sakıncalı olabilecek pek çok farklı risk mevcut. YouTube’dan ayrılamayan çocuklar için daha doğru kanallara yönlendirmek işe yarayabilir. İşte bilim, fizik, sanat gibi alanlara yönelmiş 6 farklı kanal önerisi.

İşte çocuklar için faydalı 6 Youtube kanalı

1- Basfi ile Deneysel Bilim

9 yaş üzerindeki çocuklara yönelik olan kanalda evdeki basit malzemeler ile deney yapma imkanı tanıyor. Bilim ve deneylere ilgisi olan çocuklar izleyebilir.

2- Art for Kids Hub

4 yaş ve üzerindeki çocuklara hitap eden Art for Kids Hub, resim ve çizim becerilerinin gelişmesini sağlıyor. Özellikle resim yeteneği olan çocukların becerilerinin geliştirilmesi adına destekleyici.

3- Da Vinci Kids Türkiye

8 yaş üzerindeki çocukların yararlanabileceği kanalda özel deneyler ve bilgiler aktarılıyor. Çocukların bilimsel alanda gelişmesi destekleniyor.

4- Minitephysics

Gezenler ve dünyaya yönelik özel içeriklerin yer aldığı kanal daha çok 8 yaş üzeri çocuklara hitap ediyor. Bilim ve uzay gibi alanlara ilgi duyan çocuklar için ideal kanallar arasında.

5- Deneysel Bilim Lab 360 Turkish

Türkçe desteği olan kanalda kolay, bilimsel deneyler yapılıyor. Farklı düzeylere hitap eden deneyler ile çocukların evlerde fiziği, hayatı keşfedebilmesi mümkün.

6 – Limon ile Zeytin

5 yaş üzeri çocuklar için uygun olan Limon ile Zeytin kanalında, özel eğlenceli içerikler var.

iOS için YouTube indir

Android için YouTube indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir