Popüler platform Clubhouse’un yeni Replays özelliği ile beraber kullanıcılar bir oda içerisinde gerçekleşen oturumu kayıt edebilecek ve ardından profillerine ve kulübe kaydedebilecek veya cihazlarına da indirebilecekler. 

Pandemi dönemi içerisinde popülerliği daha da artan Clubhouse, aşılanma işleminin daha da yaygınlaşması ve karantina süreçlerinin artık son bulmasıyla Türkiye’de popülerliğini yitirdi. Andressen Horowitz gibi yatırımcılar tarafından desteklenen şirket, güncellemeler ile yenilenmeye devam ediyor. Bu bağlamda ise Clubhouse, Ekim ayı içerisinde Replays özelliğini kullanıma sunacağını duyurdu. Yeni özellik ile beraber kullanıcılar bir oda içerisinde gerçekleşen oturumu kayı altına alabilecek, profillerine veya kulübe kaydedebilecek. Buna ek olarak bu kayıtları cihazlarına da indirebilecekler. Bunun yanı sıra oda içerisinde gerçekleşen konuşmaklar, her kullanıcı tarafından kaydedilmiyor. Özellik, sadece içerik üreticiler ve moderatörler için kullanıma sunulacak. Odalar içerisinde kaydetme seçeneği ise tasarıma eklenen bir düğme üzerinden açılıp kapatılabilecek. Kayıt özelliğinin sadece herkese açık odalar içerisinde kullanılabileceğini de belirtmek gerekir. 

13

Ses Klipleri 

Replays özelliği ile odalar içerisinde sohbetlerin tümünün kaydedilmesinin yanı sıra 30 saniyelik paylaşılabilir ses kliplerinin oluşturulması da mümkündür. Bugünden itibaren indirilebilir halde olan beta sürümü ile kullanıcıların karşısına çıkacak olan bu özellik ses kliplerini Instagram, Twitter, Facebook, iMessage veya WhatsApp’ta paylaşmaya izin veriyor. Tahminlere göre bu ses klipleri odaları tanıtmak ve kullanıcıları içeriklere çekmek adına önemli bir göreve sahip olacak. 

Arama özelliği genişletildi

Yapılan yeni güncellemeler kapsamında Clubhouse, genişletilmiş arama (Universal Search) özelliğini de platformda yerini alacak. Bu sayede arkadaşlarınızı, ilgi alanlarınıza hitap eden kulüpleri veya etkinlikleri çok daha kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Genişletişmiş arama özelliği iOS ve Android cihazlardan bugünden itibaren yer alıyor. Özellik ilk başta keşfet sekmesinde yer alacak. Ardından ise hallway kısmına yerleştirilecek.

Spatial Audio Android cihazlar için geliyor

Clubhouse iOS kullanıcıları için Ağustos ayı içerisinde surround ses benzeri spatial audio’yu yayına aldığının bilgisini vermişti. Yeni güncelleme ile beraber bu özellik, Android kullanıcılarının beğenisine sunulacak. Söz konusu bu yeni özelliklerin, Clubhouse için yarattığı başarıyı devam ettirmesi için ne kadar etkinliği olacağı ise yakın zamanda ortaya çıkacak. Clubhouse uygulamasının kullanıcı tabanından esinlenmeye çalışan LinkedIn, Discord ve Facebook gibi sosyal platformlar, şu an için tam olarak başarı elde edememiş gözüküyor. Fakat Twitter Spaces ve 240 bin indirmeye sahip olan Spotify Greenroom’un Clubhouse ile önemli sayılabilecek miktarda bir rekabete girdiğini de belirtmek gerekir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir