Clubhouse Türkçe, Arapça ve Çince dahil olmak üzere 13 dil seçeneğine daha kavuşacağını açıkladı. Bununla beraber kullanıcı ve uygulama etkileşiminin aratacağı da belirtilen durumlar arasındadır. 

Dünya genelinde yayılan ve insanları, sektörleri pek çok yönden etkisi altına alan pandemi sürecinde dijital olarak da çeşitli değişiklikler söz konusudur. Bunların ilk sırasında ise insanların bir araya gelerek gerçekleştirmiş olduğu söyleşi, konferans, webinar (internet ortamında yapılan seminerler) ve sohbet ortamları gibi etkilerinin sesli ve görsel ağırlıklı olarak sosyal ortamda kullanılmasına imkan tanıyor. Pek çok uygulamada bu süreç içerisinde önemli miktarda kullanıcı kazanç elde etti. Kişilerin pandemi sürecinden öncesinde de kullanmış olduğu sosyal medya uygulamaları ise bu anlamda ihtiyaçları karşılamak konusunda çeşitli iyileştirmeler ve yenilikler ile adından söz ettiriyor. Corona virüs salgını döneminin popüler uygulamaları arasında yer alan Clubhouse, bu dönem içerisinde oldukça fazla kullanıcı kazancı. Öyle ki Twitter, bu uygulamanın popüler olmasında etkili olan sesli sohbet odakları özelliğinden ilham alınarak tasarlandı. 

Clubhouse’a Türkçe’de olmak üzere 13 yeni dil desteği geldi

14 1

Clubhouse pandemi süreci içerisinde kazanmış olduğu popülerliğin korumak adına bazı stratejiler ve yenilikler getirmek adına hızla çalışmalara devam ediyor. Bir dönem içerisinde nitelik ve kullanıcı kalitesi anlamında oldukça beğenilen Clubhouse, bazı kullanıcılar tarafından uygulamanın son yıllar öncesinin chat odaları olduğu söylenerek eşitlik sağlanıyor. Birkaç hafta öncesinde uygulamaya, sohbeti kaydetmek gibi önemli özelliklerin geleceği de belirtilmişti. Son olarak ise Clubhouse, Türkçe dahil olmak üzere 13 dil daha ekleyerek daha fazla kişiye hitap edecek. Clubhouse’a eklenen diller arasında Arapça, Bengalce, Çince (basitleştirilmiş), Çince (geleneksel), Farsça/Farsça, Hausa, Igbo, Marathi, Nepali, Somali, Thai, Türkçe ve Yoruba yer alıyor.

Şirket, bu yenilik ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Konular, ortak tutkulara veya ilgili uzmanlığa sahip odaları, kulüpleri ve insanları bulmanıza yardımcı olur. Bugünden itibaren, Konular daha kapsamlı, daha yararlı ve daha fazla yerde bulunabilecek, böylece Clubhouse’da aradığınızı hızla bulabileceksiniz” sözlerine yer verdi. Clubhouse ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir